Morten kom først(Foto: Per Bonde)

Solen skinnede, sveden dryppede, da 668 utrættelige deltagere kæmpede sig gennem varmen ved Den Genfundne Bro-løb. Med frivillige hjerter, fire charmerende medaljepiger, og løberen Morten som førstemand i mål, blev denne begivenhed et sandt testamente for udholdenhed og fællesskabsfølelsen.

Tekst og fotos Per Bonde

En varm tur for de 668 løbere

De 668 tilmeldte til Den Genfundne Bro-løbet havde en varm tur foran sig lørdag. Fra starten i Brædstrup går det ganske vist nedad hele vejen til Den Genfundne, men 7,5 km i brændende sol og ingen vind giver nu sved på panden for de fleste.

Det var 9. gang, Den Genfundne Bro-løbet blev afviklet, og i 2023-udgaven altså med 668 tilmeldte. Det er en stor opgave at få afviklet sådan et arrangement. Selve løbet er kun en del af det. Der er en masse praktik, der også skal være på plads, såsom forplejning og transport retur til Brædstrup. Det kræver omkring 40 – 50 frivillige plus det løse.

Og blandt det løse var de fire charmerende piger, der overrakte en medalje til samtlige gennemførende løbere eller gående, med beskeden "Godt løbet" – eller "gået".
 

(Foto: Per Bonde)

Først over målstregen: Morten Sig Møller

Deltagerne blev startet i tre hold. De to første var for dem, der ønskede at løbe hele vejen, mens tredje hold bestod af fodgængerne. Det første løbehold blev sluppet af sted kl. 11, og allerede 27 minutter og 9 sekunder senere var Morten Sig Møller i mål som den første, der havde krydset broen. Efter ham kom de øvrige deltagere i en lind strøm, og snart var der fuldt hus i forplejningsområdet.

Smil og udmattelse ved mållinjen

Der var deltagere i alle aldre. Nogle tog turen alene, mens andre fulgtes ad. Fælles for alle var målet om at komme sikkert over broen og få taget en tid. Nogle var hårdere medtagne end andre, men alle havde smil på læben og et "Yes, jeg gjorde det!" - nogle få brugte dog lidt kraftigere ordvalg.

Alt i alt et flot arrangement, der kræver ros til arrangørerne.
 

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023