To fluer med et slag – loppemarked i Nim.Tidligere på året snakkede Anja Rolskov og Trine Dyrholm om, at de egentlig havde en hel del ting, der ikke rigtig blev brugt mere, og der af opstod tanken om et loppemarked. Ideen udviklede sig til, at et loppemarked måske også at kunne bruges til at støtte den lokale købmand. Købmanden er hårdt ramt af de høje energipriser, og har brug for al den opbakning og støtte, der kan fås.

Foto Per Bonde

Anja og Trine gik i gang med at undersøge mulighederne, og ret hurtigt stod det klart, at de kunne låne Nim Multihus, eller hallen som den kaldes i daglig tale. Så var resten praktik.

De havde en forventning om, at der kunne sælges 20 stande, men det viste sig, at interessen var meget større, og de måtte sige stop ved 42, siger Trine, så vi måtte desværre sige nej til flere interesserede. For at give forældre tid til uforstyrret at besøge standene, er der arrangeret skattejagt for børn i området uden for hallen. Deltagelse i skattejagten kostede 20 kr., og der var rigtig fine præmier.

Anja har stået for produktion af diverse kager, som sønnen Karl stod udlevering af. Karl havde også hjulpet med at bage, så han kunne med faglig stolthed stå inde for kvaliteten.

Salget af kaffe, kager og andre forfriskninger stod to ældre herrer for. Det viste sig at være Anja og Trines fædre, der slet ikke bor i Nim, men trods alt ikke længere væk, end de havde mulighed for at stille op. De kendte ikke hinanden. Det gør de nu, og de synes deres rolle på loppemarkedet er fin, for de får en masse snak, og gør samtidig en indsats for en god sag.

Anja og Trine fortæller at standleje, salg af kager og forfriskninger samt overskud af skattejagten går direkte til Købmanden i Nim, men salget fra den enkelte stand selvfølgelig går til den der har standen, men det er to fluer med et smæk - der bliver ryddet op i gemmerne, og man støtter samtidig op om byens dagligvarebutik. Det er da win/win, siger Trine.

Der var fint med gæster på loppemarkedet, og for Anja og Trine er der ingen tvivl om, at arrangementet skal gentages til næste år.

pebo

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024