Fra jernalder til jettegryde: Guidet tur i Priorsløkke og Hansted Ådal(Pressefoto)

Tag på opdagelse i Danmarks dybe fortid med arkæologer og naturvejledere i en af Horsens' mest betagende landskaber.

Af Jørn Kildall

Udforskning af fortiden: Priorsløkke

Begynd din vandring i Priorsløkke, hvor du vil blive guidet af arkæolog Martin Krog Nielsen fra Museum Horsens. Han vil dykke ned i områdets fascinerende fortid og afsløre hemmelighederne bag den gamle jernalderlandsby, som engang trivedes her. Hør om livet, traditionerne og udfordringerne, de tidligere beboere stod over for. Når du ser de arkæologiske fund, vil du få et indblik i, hvordan disse mennesker formåede at overleve og udvikle sig.

Livets vugge: Stenalderens bopladser

Rejsen fortsætter dybere ind i fortiden, til stenalderens bopladser, der er spredt rundt i området. Her vil du lære om tidlige menneskelige samfund, deres jagtmetoder og overlevelsesstrategier, som var baseret på det rigdomme af naturressourcer, Ådalen bød på. Hør spændende fortællinger om stenalderens folk og føl kraften af de urgamle tiders æra.

Naturens væsen: Hansted Ådal

Endelig kommer du til Hansted Ådal, hjertet af denne guidede tur, hvor naturvejleder Thorke Østergaard fra Naturcenter Ulvedal vil forklare dig områdets rige flora og fauna. Han vil ikke blot beskrive de mange planter og dyr, du vil støde på, men også give indsigt i deres rolle i økosystemet. Hør om jettegryder, der bærer vidnesbyrd om istidens massive kræfter og om hvordan naturen i Ådalen har udviklet sig gennem tusinder af år.

Tag på en gratis rejse tilbage i tiden og dyk ned i Danmarks forhistorie. Turen varer omkring to timer, men minderne og viden du får med hjem, vil vare ved langt længere. Husk at forudgående tilmelding er nødvendig på tlf. 76292350. Glæd dig til en enestående oplevelse i Priorsløkke og Hansted Ådal.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024