Gå dig til en hjertestarter



Foto: Hjerteforeningen/Linda Johansen.

Du kan nu være med til at gøre dit nærområde mere trygt og sikkert at bo i, når Hjerteforeningen igen i år inviterer til Landsuddeling, hvor der bliver samlet ind for at kunne dele hjertestartere ud over hele landet.

Af Hjerteforeningen

Søndag den 30. maj har du muligheden for at være med til at skabe et mere trygt sted at bo for dig, dine naboer og dine nærmeste. På denne dag inviterer Hjerteforeningen til Landsuddeling, hvor målet er at samle ind til at sætte hjertestartere op, hvor du selv ønsker det.

Konceptet er enkelt: Vær med i en gruppe på mindst 15 indsamlere, der hver især går en rute for at samle ind til en hjertestarter, så kvitterer Hjerteforeningen med en kvalitetshjertestarter inklusiv et varmeskab til hjertestarteren samt en serviceaftale. Hjertestarteren kan hænges op et sted, hvor du selv ønsker det, blot skal hjertestarteren være tilgængelig hele døgnet.

- 14 gange hver dag får en dansker hjertestop uden for hospital, og her kan en hjertestarter betyde forskellen på liv og død. Derfor er det så vigtigt at have hjertestartere hængt op over hele landet, så der aldrig er langt til den nærmeste, hvis uheldet er ude. Vi skal gøre vores bedste for at hjælpe hjertestop-ramte tilbage til livet. Derfor håber jeg, at der over alt i landet er mange, der vil bakke op om at samle ind den 30. maj, så vi kan få mange flere hjertestartere op at hænge, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

Coronasikker indsamling

Når Hjerteforeningens Landsuddeling søndag den 30. maj samler penge ind til hjertestartere, bliver det en kontantfri dør-til-dør indsamling, hvor der kan samles ind via Mobilepay, sms og bankoverførsel.

- Desuden sparer vi mere end 500.000 kroner i omkostninger til indsamlingshjerter og håndtering af kontanter ved at have en kontantfri indsamling – og det er penge, der i stedet kan anvendes til at sikre flere døgntilgængelige hjertestartere til danskerne, siger Hjerteforeningens adm. direktør Anne Kaltoft.

Udover de sparede omkostninger til indsamlingshjerter, gør kontantfriheden også, at Hjerteforeningens Landsuddeling bliver coronasikker.

- Vi ønsker at samle ind på en måde, så både indsamlerne og dem, der bidrager, føler sig trygge. Sidste år oplevede vi, at vores kontaktløse indsamling blev utroligt godt modtaget, og det håber jeg selvfølgelig også, at den bliver i år, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

Saml penge ind digitalt

Du kan også samle penge ind på digitale ruter, hvor du ikke skal ud at stemme dørklokker.

Helt uden at forlade hjemmet kan du ”gå” en digital rute. Det gør du ved at oprette en online indsamling, som du så i ugerne op til den 30. maj opfordrer familiemedlemmer, venner, kolleger, bekendte mv. til at donere til via MobilePay eller betalingskort.

Samler du 1.000 kroner ind, tæller det som en indsamlingsrute.

Læs mere om Landsuddelingen, om at starte en gruppe og tilmelde dig som indsamler på gådigtilenhjertestarter.dk

ServicePlus-aftale

Med til en hjertestarter fra Hjerteforeningens Landsuddeling hører en ServicePlus-aftale, der er gældende et år. Det betyder, at hjertestarteren konstant bliver overvåget, og at service, skift af batteri og elektroder samt erstatning ved tyveri sker uden besvær og omkostninger for ejeren.

Fakta om hjertestop

  • Hvert år rammes ca. 5.000 danskere af hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 14 personer om dagen.
  • Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 16 % (2019).
  • Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, overlever 1 ud af 17.
  • Hvis et vidne træder til med hjertemassage, inden ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 6.
  • Hvis personer med hjertestop modtager genoplivning med brug af en hjertestarter, inden ambulancen ankommer, overlever næsten 1 ud af 2.
  • Hurtig reaktion ved et hjertestop er afgørende. Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være helt op til 50-70 %, hvis en person med hjertestop modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden for 3-5 minutter.
  • De fleste personer får varige skader eller dør, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. Efter ca. 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med ca. 10 %. 
     

Lignende artikler

Hjerteforeningen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024