HAMK Special Rally i YdingFrank Nielsen og Frederikke Simonsen i Yding Rally Special 2021. Foto: Viggo Johansen

Yding Grønt på Skovhøjvej 8 i Yding ved Østbirk er søndag den 24. april rammen omkring det efterhånden traditionsrige Yding Rally Special, som køres på vejene nord og øst for Yding by. Det er Horsens Automobil & Motor Klub, med løbsleder Michael Gøttrup i spidsen, som arrangerer løbet, der tiltrækker deltagere fra hele Danmark.

Yding Rally Special bruges af mange som opvarmning til 2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der køres på Fyn lørdag, den 30. april. Der er tilmeldt knapt 40 deltagere i løbet, hvor man på deltagerlisten bl.a. kan se Ib Kragh/Ditte Kammersgaard, Juelsminde, som denne gang deltager i en Mitsubishi Evo6, lånt af Nikolaj Balzer Jensen fra Horsens. Michael Sørensen/Erik Kristensen, Kolding deltager i en hurtig Skoda Fabia R5. 

Blandt de øvrige hurtige kørere ses på deltagerlisten både Nicki Aagaard Johansen/Mie Aagaard Johansen fra Hatting i Mitsubishi Evo6, samt en anden lokal kører, Tom Lindstrøm Petersen, HAMK/Steen Kjær Larsen, HAMK i Subaru Impreza. Det er for Tom Lindstrøm Petersen debut i den Subaru, som han og Steen Kjær Larsen har brugt vinteren til at bygge op fra bunden. Bilen kom i efteråret til Østbirk totalt adskilt, leveret i kasser, så der er lagt mange vintertimer i projektet, for at få en kørefærdig bil ud af vintersyslen. 

Også far og søn, Christian Fisker, HAMK og Jens Fisker, HAMK fra Østbirk deltager som co-drivere for henholdsvis Jens Møibæk og Søren Bøgeskov. Jens Fisker, som er landets yngste co-driver i DM-sammenhæng, vandt i forrige weekend, sammen med Søren Bøgeskov, første afdeling af Danmarksmesterskabet i klassen Rally2 National, da der blev kørt ved Slagelse.

Hans Erik Madsen og Erik Bo Hansen fra Ringkøbing kommer igen i den hurtige Subaru Impreza. Foto: Viggo Johansen

I klasse 4 (RC4/2WD), som er en af de mest spændende klasser i dansk rally, dukker nogle af landets hurtigste kørere op for at få god og effektiv træning før 2. afd. af Danmarksmesterskaberne. Her vil man kunne se de lokale kørere, den tidligere danske mester Frank Nielsen, HAMK med datteren Frederikke Simonsen, HAMK i højresædet, i den velkendte Citroën C2R2 MAX, konkurrere mod Mads Dalsager, HAMK/Lasse Svendsen i Peugeot 208 R2. De får desuden hård konkurrence af både Morten Fuhlendorf/Finn Thomsen fra henholdsvis Randers og Oksbøl, og ikke mindst af sjællandske Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen fra ASK Hedeland, som i forrige weekend kørte sig ind på en flot 2. plads i klassen, samt på en generel 5. plads i første afdeling af DM i Slagelse.

Øvrige deltagere fra HAMK er Ulrik Pedersen/Dorte Rosenberg, Peugeot 207 i klasse 3, samt Heino Mejer, som denne gang prøver titlen som co-driver af for Erik Magaard fra Herning i Opel Corsa OPC. Generelt lover det godt for et flot Yding Rally Special, hvor der vil blive kørt en snæver kamp om sekunderne, når Lyngdalsvej, Hedevej, Gantrupvej og Møldrupvej ved Yding lægger asfalt til årets rally special arrangeret af Horsens Automobil & Motor Klub.

Rallycentrum og service er hos Yding Grønt, Skovhøjvej 8, Yding, hvor der er serviceplads hele dagen, og hvorfra 1. bil starter kl. 10:00. Publikum kan på servicepladsen få information om prøverne, så de kan placere sig på de anviste og sikre steder.

Lignende artikler

Viggo Johansen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023