Fuld fart op ad bjerget i NimHorsens Automobil & Motorklub skulle have fejret deres 100-års jubilæum med en række af arrangementer, men som bekendt blev der spændt ben for de mange gode idéer. I weekenden afholdt HAMK Jubilæums Hillclimb i Torp og Nim, hvor mere end 40 toptunede veteranbiler med masser af hestekræfter var mødt op for at dyste mod hinanden.

Af Jørn Kildall

Horsens Automobil & Motorklub (HAMK) havde stablet et flot og velsmurt arrangement på benene. På Nim skole var der indrettet serviceområde til de tilmeldte biler, deres førere og mekanikere. Her var det også muligt at forsyne sig med både vådt og tørt.

Omkring klokken 10 begav alle biler og førere sig ud til Skinderhusvej og her kørte man først i kortege ud i landskabet og op ad ”bjerget”, som i dagens løb var Eslundvej, som ender i Nim. Fra bunden af Eslundvej og op til ”toppen” er der ca. 2 km og en stigning på 67 meter. Ruten var total på omkring 3 km. På sine steder er der 8% hældning på vejen og den smalle vej snor sig op ad ”bjerget” og den er god udfordring for kørerne.

Inden selve konkurrencen, fik alle muligheden for to prøveture på ruten, så alle sving og lumske forhindringer kunne indprentes og noteres, til når den officielle konkurrence begyndte.

Søren Bøgeskov (tv) og Jens Fisker (th) er klar til at deltage i dagens prøver.

Familien Fisker har benzin i blodet

Alle biler har en fører og en co-driver som fortæller føreren om vejens forløb og andre tekniske oplysninger. I Østbirk bor Christian Breum Fisker og Åse Bro Fisker – de er en familie hvor det meste af fritiden bliver brugt på rallysporten og parrets ældste søn Jens, som har fået sporten ind med modermælken, har også kastet sig over sporten. Jens Fisker var med i dagens løb som yngste medvirkende og skulle være co-driver hos Søren Bøgeskov.

Familien husker tydeligt da Jens Fisker for kort tid siden skulle være co-driver for første gang – her var hans nerver udenpå tøjet og en let rysten kunne også ses. Selvom Jens kun har kørt 4-5 løb siden sin debut, var det en meget selvsikker ung mand som avisen traf i serviceområdet.

Masser af tilskuere

På store dele af banen var der adgang forbudt for publikum, men i bunden af Eslundvej lige før opkørslen til ”bjerget” var der gjort plads til tilskuere. Her havde mange tilskuere fundet vej og der blev taget masser af fotos af de flotte gamle biler som kom flyvende gennem det skarpe sving og som få hundrede meter senere, på hvinende dæk, bremsede hårdt op på den våde asfalt – inden turen op ad ”bjerget” kunne begynde med et brøl fra de potente motorer.

Alle biler i løbet var veteranbiler og ingen af dem var fra efter 1990 og flere af tilskuerne kunne huske mange af bilmodellerne fra deres barn- og ungdom, selvom dem de så på vejen i Nim måske lignede dem de huskede på ydersiden, så fortalte motorlyden og kørestilen, at dette ikke var helt almindelige køretøjer – men derimod toptunede rallybiler som blev kørt helt til kanten af de mange dygtige kører og deres co-drivere.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023