Historisk godt tidspunkt at sælge bolig(arkivfoto)

Ifølge Nybolig er der her i starten af 2021 dømt ”sælgers marked” i usædvanlig høj grad.

Af Nybolig

Hvis man vil finde det mest gunstige tidspunkt at sælge sin bolig på, skal man slå til, mens udbuddet er lavt og efterspørgslen høj. Og det tidspunkt bliver ikke meget bedre end lige nu, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig, der har 220 forretninger fordelt i hele landet.

-Udbuddet og renten er historisk lav, efterspørgslen høj og folk har tid til at tage på fremvisninger og åbne huse, fordi de hverken kan tage på ferie eller gå til koncerter eller på restaurant med familien. Det er noget nær den optimale situation at stå i, hvis du skal sælge din bolig. Det er det, vi ejendomsmæglere kalder sælgers marked, siger Peter J. Mattsen, der er Nyboligs administrerende direktør.

Ifølge ham er der grundlag for, at sælgers marked kan vare længe endnu, men det vil selvfølgelig have en udløbsdato, men den afhænger i høj grad af pandemiens udvikling.

-Så længe vi ikke kan foretage os særligt meget andet end at arbejde og sidde derhjemme, vil fokus på vores egen boligsituation være markant. Det er fx årsagen til, at der er blevet handlet så mange sommerhuse det seneste år. Vi har brug for sceneskift i hverdagen, som sommerhuset kan tilbyde, siger Peter J. Mattsen.

Han forventer dog, at afslutningen på Corona og en genåbning af samfundet vil komme til at påvirke boligmarkedet.

-Når vi igen kan rejse og dyrke vores interesser, vil vi nok se en aktivitetsnedgang på boligmarkedet. Det er ikke sikkert, den bliver voldsom, men det er givet, at kadencen vil falde. Imidlertid vil der stadig blive handlet mange boliger, da vi ved fra undersøgelser, at ca. 80 pct. af alle bolighandler er betinget af ændringen af en livssituation, og det kommer Corona nok ikke til at ændre på, siger Peter J. Mattsen.

Lignende artikler

Nybolig

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021