Historiske danske mesterskaber til Horsens svømmeklub(Privatfoto)

Horsens svømmeklub skriver historie ved danske juniormesterskaber - Holdkaps sejr og individuelle triumfer markerer en gylden periode.

Af Jørn Kildall

Horsens svømmeklub satte Gladsaxe i bølgegang, da de deltog i de danske juniormesterskaber med et hold på 14 energiske svømmere. Og det blev til noget af en sensation, da Katrine Stoltenhoff, Frida Gode Agersbæk, Signe Holst Jacobsen og Julie Olsen, slog armene op som de første, og sikrede sig det eftertragtede guld i holdkappen. De svømmede sig på heroisk vis til toppen af podiet, mens de holdt storhåndsfavoritterne fra Hovedstaden Aalborg svømmeklub i skak.

Holdets dygtighed og tårnhøje niveau blev yderligere underbygget, da de også formåede at sikre sig fjerde og femtepladsen i to andre holdkapper. De blå bølger blev i den grad sat i bevægelse af Horsens' unikke svømmetalenter.

Van(d)vittige resultater: Katrine Stoltenhoffs triumf i brystsvømning

Men det skulle vise sig, at Horsens havde mere at byde på. Den hårdtslående Katrine Stoltenhoff fortsatte medaljehøsten, da hun i overlegen stil svømmede sig til guld i 50m brystsvømning. Denne individuelle sejr blev tilmed den første pige guldmedalje til et DM for Horsens siden 2012, hvilket blot gjorde sejren endnu mere speciel.

Fremtiden ser lovende ud: En velfortjent sommerferie og udsigt til en spændende sæson

Horsens svømmeklub kan med rette være stolte over de flotte resultater. De står nu med hævet bryst og oprejst pande, klar til en velfortjent sommerferie. Men roen på overfladen bedrager, for under overfladen simrer en forventning om endnu en spændende sæson. Med disse historiske sejre i bagagen, er fremtiden for klubben mere end bare lovende - den er gylden.

Denne gruppe af talentfulde svømmere har vist, at Horsens svømmeklub ikke bare er en deltager, men en reel konkurrent på det højeste niveau i dansk svømning. Og hvis disse mesterskaber er en indikation på, hvad vi kan forvente i fremtiden, så er der uden tvivl mere guld på vej fra Horsens.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024