Højt incidenstal i Brædstrup Sogn lukker skole og SFOBorgmester Peter Sørensen opfordrer alle i Brædstrup sogn til at blive testet for Covid-19.

Borgmester Peter Sørensen opfordrer alle i sognet til at blive testet for Covid-19. Brædstrup Skole og SFO lukkes fra påskesøndag - og frem til og med søndag den 11. april. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har påbudt Horsens Kommune omgående at udstede et forbud mod adgangen til eller brugen af Brædstrup Skole.

Påbuddet om lukning af skolen og SFO'en begrunder Styrelsen for Patientsikkerhed med, at incidens-tallet i Brædstrup Sogn er meget højt - 665 smittede pr. 100.000 borgere i sognet - og at 24 i sognet er konstateret smittet de seneste syv dage. Desuden angiver styrelsen, at der er en sammenhæng mellem de nytilkomne smittede de seneste syv dage og det tidligere udbrud på Brædstrup Skole.

Det betyder med andre ord, at skole og SFO i denne omgang lukkes på grund af det høje smittetal i hele Brædstrup Sogn, og skolelukningen skal således ses som et middel til at undgå yderligere smittespredning blandt børn og voksne indenfor sognegrænsen.

Borgmester Peter Sørensen udtrykker bekymring over det høje smittetal i Brædstrup Sogn.

- Incidenstallet er meget højt i Brædstrup - og jeg kan kun opfordre til, at så mange som muligt bliver testet for Covid-19. Jeg ved, at rigtig mange allerede er blevet testet, og at der gøres en stor indsats blandt alle i Brædstrup for at undgå smittespredning. Men jeg vil gerne opfordre til, at man fortsat bliver testet, da det er af afgørende betydning at få bugt med smitten og få lavet smitteopsporing og dermed få brudt smittekæderne. Hvis ikke det lykkes risikerer vi yderligere lukning af Brædstrup Skole og eventuel yderligere nedlukning af andre funktioner, siger Peter Sørensen.

Han opfordrer samtidig til, at vi passer godt på hinanden og overholder alle retningslinjer i forhold til forsamlingsforbud, afstand og afspritning.

Der er gode muligheder for at blive testet i Horsens Kommune. I Brædstrup kan man blive hurtigtestet i Borgerhuset på Niels Wongesvej8, og 2. påskedag er der åbent mellem 9 og 19, og de følgende hverdage mellem 14 og 19.

Øvrige teststeder i Horsens Kommune og åbningstider kan man finde på Region Midtjyllands hjemmeside, www.rm.dk eller på Horsens Kommunes hjemmeside, www.horsens.dk.

Hvis man brug for viden om, hvordan man skal reagere på at være nær kontakt til en smittet, kan man læse mere her: www.coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner.

Hvis én eller flere i en familie bliver konstateret smittet, har Horsens Kommune mulighed for at hjælpe med isolationsfaciliteter. Det kan man læse mere om her: www.horsens.dk/isolationsmuligheder.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Skal der være togstop i Hovedgård?
04. apr 2021