Horsens Musical Teater åbner dørene op for Grease(pressefoto)

Nu vender Horsens Musical Teater tilbage til scenen med deres nye opsætning af musical-favoritten, Grease. Forestillingen spiller på Horsens Ny Teater og bliver fyldt med de dygtigste lokale musical-talenter.

Foran spejlet i det store øvelokale står godt 20 dansere, skuespillere og sangere og småsnakker. Men der går ikke længe fra at deres fokus retter sig mod instruktøren.

“Vi tager den fra toppen!”

Den velkendte musik starter over højtalerne og pludselig står vi på Rydell High School i 1958, mens Danny Zuko, Sandy, Rizzo og alle de andre elskede karakterer fra Grease kommer til live foran spejlet i øvelokalet.

Sådan ser det ud hos Horsens Musical Teater disse dage, mens premieren på deres kommende forestilling nærmer sig med hastige skridt.

Forestillingen er den ikoniske musical, Grease, som slår dørene op på Horsens Ny Teater d. 17. maj og spiller over fire dage.

Bag forestillingen er en stor gruppe dygtige og passionerede mennesker, som står for alt fra kostumer og scenografi til dans og sang. I midten af det hele står Horsens Musical Teaters instruktør, Louise Elisabeth Robinson, som nu er i gang med at samle alle trådene til den færdige forestilling:

“Lige nu er hele forestillingen ved at samle sig,” fortæller Louise. “Musikken, dansen og humoren i ungdommens kærlighed er det allervigtigste i denne forestilling, og det er virkelig ved at komme til live på gulvet!”

Arbejdet på forestillingen startede tilbage i august sidste år, hvor teateret har fået støtte af Horsens Kommune og Insero Horsens til opsætningen.

Men for mange af de optrædende har de arbejdet mod premieren længe før det.

(pressefoto)

“Horsens skal have sit eget musical-akademi”

Som en stor del af deres faste arbejde har Horsens Musical Teater et hold for lokale musical-talenter, som hen over et helt år får undervisning i sang, dans, skuespil og performance. Initiativet kalder de ‘performanceholdet’, og nu bærer deres hårde arbejde frugt.

“Vores performancehold består af 16 dygtige talenter indenfor sang, dans og skuespil, som brænder for scenekunst. På performanceholdet har de mulighed for at udvikle sig talentmæssigt og få masser af sceneerfaring, så de kan komme ud og få en professionel karriere på de skrå brædder.”

Horsens Musical Teaters performancehold er netop blevet bevilliget støtte fra Tuborgfondet til deres arbejde resten af 2022.

“Med støtten kan performanceholdet virkelig skabe en platform, hvor de kan udvikle sig og komme Horsens til gavn.”

Som en del af deres arbejde resten af året kommer teaterets performancehold til at afholde workshops for lokale musicalinteresserede, så de kan få en smagsprøve på, hvordan det er af være med i en af Horsens Musical Teaters forestillinger.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023