Hver fjerde børnefamilie kommer mere i naturen nu end før coronaFoto: Ditte Valente

Corona-nedlukningen af Danmark øgede de danske børnefamiliers brug af naturen. Selv efter genåbningen i foråret opholder hver fjerde familie sig oftere i naturen, end de gjorde før corona, viser ny undersøgelse.

Af Danmarks Naturfredningsforening

Kø ved trappen til Møns Klint og overbookede shelterpladser. Corona-nedlukningen gav danskerne – og ikke mindst de danske børnefamilier – mere tid til at bruge naturen. Men selvom samfundet atter er lukket op, holder mange familier fast i den øgede naturbrug.

Efter genåbningen i april i år er hver fjerde børnefamilie nemlig kommet mere ud i naturen end før nedlukningen i marts 2020. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Danmarks Naturfredningsforening. Samtidig er andelen af familier, der bruger naturen mindst to gange om ugen, steget fra 33 procent før nedlukningen til 42 procent efter genåbningen. I nedlukningsperioden 12. marts 2020 til 5. april 2021 var andelen 48 procent.

At naturen fylder mere i de danske børnefamilier nu end før corona, glæder Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er fantastisk, at forældrene holder fast i de mange naturbesøg og fortsat tager børnene med ud i det fri. Mange har nok oplevet, at tid i naturen er rigtig godt givet ud, og at det har en klart positiv effekt på børnenes og familiens generelle trivsel, siger hun.

Tid er den største barriere

Det skorter da heller ikke på lyst til at tage i skoven, på stranden eller ud i den lokale natur. I undersøgelsen svarer hele 80 procent af forældrene, at de ville ønske, at deres familie opholdt sig mere i naturen.

Undersøgelsen viser dog samtidig, at mangel på tid og en række andre forhold afholder nogle familier fra at komme mere ud i naturen. I alt angiver næsten halvdelen af forældrene manglende tid som en årsag til, at de ikke kommer mere ud. Herudover angiver hver tredje forælder, at deres barn hellere vil lave noget andet, mens hver fjerde angiver, at de mangler inspiration til, hvad de kan lave derude.

– Det er tydeligt, at langt de fleste forældre rigtig gerne vil bruge naturen endnu mere, men at der i nogle familier desværre stadig er barrierer, der afholder dem fra at komme ud. Vi kan ikke give dem flere timer i døgnet, men til gengæld kan vi forsøge at åbne børnenes øjne for, hvor meget naturen har at byde på, og samtidig give forældrene inspiration til sjove aktiviteter i det fri. Og det er netop formålet med Naturens Uge, som vi afholder i denne uge sammen med Friluftsrådet, siger Maria Reumert Gjerding.

I weekenden kulminerer Naturens Uge

Naturens Uge blev skudt i gang i mandags, og i løbet af hverdagene har 188.000 børn fra skoler og dagtilbud skiftet klasseværelset og børnehavens trygge rammer ud med den lokale natur. Derudover har man i hele landet kunnet deltage i en lang række offentlige natur- og friluftsarrangementer arrangeret af foreninger, klubber, virksomheder, privatpersoner m.fl.

Og her i weekenden er der ekstra god mulighed for at få inspiration og sjove oplevelser i den danske natur. Her kulminerer Naturens Uge med over 350 naturarrangementer- og aktiviteter for hele familien.

Lyslokning, tangsafari og bålhygge er blot nogle af de mange ting, man kan opleve lørdag og søndag. På www.naturensuge.dk kan man læse mere og finde en oversigt over samtlige arrangementer.
 

Lignende artikler

Danmarks Naturfredningsforening

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021