Ild i essen og gang i tærskeværketSøndag havde Museet Stjernholm i Nim mange spændende ting at vise og der var sat liv i de gamle aktiviteter på stedet.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Museet Stjernholm drives af Brædstrupegnens Hjemstavnsforening og takket være masser af timer fra de frivillige, får man stedet til at løbe rundt.

Søndag havde ”levendegjort” stedet ved at sætte frivillige til at lave praktiske gøremål. Der blev blandt andet flettet pilekurve i gården og lavet mad i det gamle gårdkøkken.

Ud bagved var der tændt op i essen hos smeden. Her skulle der fremstilles beslag til dørhængsler og med en fodpedal blev blæsebælgen drevet rundt og fik kullene til at blive rødglødende. Mange familier stod og så på det flotte skue og på hvordan smeden bearbejdede metallet til et beslag.

Lidt længere ude stod et flot gammelt tærskeværk. Den lille motor tøffede lystigt og bevægede det mekaniske vidunder fra en svunden tid. Her kunne publikum se maskinen sende strå ud i den ene ende og i en lærredssæk på siden, blev de hele korn samlet.

Der var en del besøgende på museet og en enkelt regnbyge fik gæsterne til at søge ly i caféen og nyde en kop kaffe, indtil det igen blev tørvejr.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024