Invitation til dig med en klassik bilVinderne af Expert-klassen i DASU Classic turneringen 2021, Else og Henning Friborg, Volvo 142

Som optakt til Dansk Automobil Sports Unions mesterskabsturnering i regularity rally, SONAX DASU Classic 2022, afholder et antal af unionens klubber ”Classic Day” den 10. april 2022. Her har du mulighed for at lufte din klassiske bil, og prøve et lille lokalt pålidelighedsløb, også kaldet regularity-løb, som enhver kan deltage i. 

Af Dansk Automobil Sports Union

Til ”Classic Day” kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om løbsformen er interessant. Det er jo ikke alle vore klassiske biler, som er kommet ud af stalden endnu den 10. april, så mød blot op i din almindelige hverdagsbil. 

Pålidelighedsløb for klassiske biler er en anderledes måde at køre motorløb på, og er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre bilentusiaster, med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal passere i rigtig rækkefølge og retning. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute. 

Arne Lundgaard og Søren Kamp nyder turen i deres SAAB 96 fra 1963 - her langs Storebælt i DASU Classic 1, 2021

På ruten passerer man desuden nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden – altså hemmelige tidskontroller. Her gælder det om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt, hvilket vil sige i det rigtige sekund i forhold til den kørte distance. Gennemsnitshastigheden kommer aldrig over 50 km i timen, så her kan alle være med.

For at køre prøveløbet på ”Classic Day” kræves der ikke meget udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Når du er blevet fanget af hyggen ved at køre pålidelighedsløb, passer det med, at det efterfølgende er muligt at deltage i sæsonens løb, enten i de små opfølgningsløb der bliver afholdt over hele landet, eller som deltager i Dansk Automobil Sports Unions mesterskabsserie, SONAX DASU Classic 2022, der køres over syv afdelinger i perioden fra april til oktober.

Oversigt med startsteder til Classic Day 2022

”Classic Day” har start fra følgende adresser:

NORDSJÆLLAND 
Kl. 10:00
Stelvio Automobil, Måløv Værkstedsby 93, 2760 Måløv
Arrangør: Sports Motor Klubben Gladsaxe

ØST OG SYDSJÆLLAND 
Kl. 10:00
Køge Automobilklub’s klubhus, Tangmosevej 5, 4600 Køge
Arrangør: KØGE OG OMEGNS AUTOMOBILKLUB

FYN 
Kl. 10:00
Polymeren, Port 10, Stationsvej 69, 5792 Årslev
Arrangør: Motorklubben Centrum

VEST- OG SØNDERJYLLAND 
Kl. 11:00
Den Gamle Idrætshal, Fuglsangsallé 10, 6600 Vejen
Arrangør: Dansk Historisk Motor Klub

ØSTJYLLAND OG TREKANTOMRÅDET 
Kl. 10:00
TH Classics, Sandøvej 7B, 8700 Horsens
Arrangør: HORSENS AUTOMOBIL & MOTORKLUB

ØSTJYLLAND 
Kl. 10:00
Ødum Forsamlingshus, Ødum Torv 2, 8370 Ødum 
Arrangør: Aarhus Automobil Sport

MIDTJYLLAND
Kl. 13:00
ANS Selskabslokaler, Teglgade 21, 8643 Ans By
Arrangør: Kjellerup og Omegns Motorklub

NORDVESTJYLLAND
Kl. 13:00
Nordvestjysk Autogalleri, Industrivej 10, 7600 Struer
Arrangør: STRUER OG OMEGNS MOTORKLUB sammen med LEMVIG OG OMEGNS MOTORKLUB

Lignende artikler

Dansk Automobil Sports Union

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023