Jette er en fighterJette Clemmesen står her ved det ”gammeldags” arbejdsbord, men hun er allerede klar til det digitale. (Foto Jørn Kildall)

Jette Clemmesen er klinisk tandtekniker og indehaver af Brædstrup & Tørring Tandteknik. Hun er et kendt ansigt i byen og hun har kæmpet sig til hvor hun står i dag, med en virksomhed med seks ansatte som holder til på Bredgade i begge byer.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Jette blev selvstændig i 2006 hvor hun overtog Sonja Madsens tandklinikker i Brædstrup og Tørring. Hun var meget i tvivl da hun fik tilbuddet om at overtage klinikkerne som hun indleder med at fortælle:

- Dengang sagde jeg til mig selv, det er jeg ikke stærk nok til. Men alligevel så valgte Lars og jeg at kaste os ud i det og det er jo gået meget godt kan man se. Jeg følte mig ikke klar til at blive selvstændig men jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig.

På dette tidspunkt var Jettes børn små og hun var ikke sikker på at hun kunne klare både at være mor og starte op som selvstændig ved siden af. Men spørgsmålet om man bliver klar til at starte som selvstændig meldte sig hurtigt og svaret var, det bliver man nok aldrig.

Da Jette købte klinikken, lå den i Bredgade 11 i Brædstrup. Lokalerne var på 300 kvadratmeter og Jette mente at det nok var lige i overkanten til en nyopstartet selvstændig.

Efter at have købt klinikken af Sonja fik Jette hurtigt brug for hjælp og Sonja blev kaldt ind som medhjælp på klinikken. Dette stod på i mange år og senere kom Jettes mand, Lars også ind og blev ansat på klinikken.

-Det gik hurtigt med at få flere kunder og opgaver ind på klinikken, og kort tid efter flyttede vi klinikken til Jernbanegade, hvor den lå indtil for få uger siden. Vi udvidede også klinikken i Tørring for at kunne følge med.

(Foto Jørn Kildall)

Jettes møllehjul

Efter en ulykke i 1990-erne gik Jette i gang med genoptræning og forberedte sig på at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Tingene tog længere tid end forventet da der opstod forskellige komplikationer undervejs.

- Jeg var en ung pige og syntes at livet bare var hårdt. Det var på dette tidspunkt jeg blev tilbudt at få en uddannelse som klinisk tandtekniker, som jeg heldigvis tog imod. Det var ikke let at gennemføre, men jeg er en fighter og kæmpede med næb og kløer for at gennemføre.

Det var her Jette skulle lave et møllehjul. På det skulle hun sætte forskellige billeder ind. Billederne repræsenterede enkle ønsker som hun gerne ville opnå i sit liv - at få en mand, en familie og en ny bil.

- Det var måske nogle banale ønsker men de betød meget for mig og det vigtigste var at jeg gerne ville være uafhængige af andre. Det var måske her at drømmen om at blive selvstændig blev tændt?

I dag har Jette sat flueben ved alle billederne på sit møllehjul, men det var ikke lykkedes for hende uden hjælp fra baglandet. 

- Jeg har mødt masser af modgang, men som min gamle læremester sagde: du skal bare klemme på og have fuld fart fremad. Man kan godt have ondt af sig selv, men det kommer man ikke nogen vegne med.

(Foto Jørn Kildall)

Tilbage på Bredgade

For Jette og Lars er der sluttet en cirkel, ved at de har bygget en klinik op som blev startet på Bredgade, og nu er de tilbage på Brædstrups hovedstrøg og holder til i en stor, lys og moderne klinik. I dag er der ansat seks personer på tandklinikken. 

Jettes møllehjulet er udfyldt på dette tidspunkt, men hun er ikke færdig med at sætte sig nye mål. Det går stærkt i hendes verden og de nye digitale muligheder gør deres indtog i klinikken med stormskridt.

- Det er en stor mundfuld at sætte sig ind i alle de nye digitale muligheder som vi har fået i min branche. Jeg har arbejdet med mine hænder og har haft fysisk kontakt med materialer og værktøj lige siden jeg blev udlært. Men nu er det også muligt at tage en scanning af folks mund og tænder og rent digitalt bygge nye tænder og proteser op på skærmen i 3D.

De digitale modeller 3D-printes og når de er færdige, skal de efterbehandles og poleres inden de kan afleveres til patienterne som erstatning for ødelagte og manglende tænder.

- Den nye teknik betyder også at vi har tilgang af nye kunder, som hører at vi scanner inde i munden i stedet for at tage de traditionelle aftryk. Mange af dem har den oplevelse at de bliver kvalt når man tager aftrykket af tænderne. Sådan er det ikke med den digitale teknik, forklarer hun med sit velkendte smil.

Jette og hendes personale bruger også en del af deres tid på at opkvalificere sig ved hjælp af kurser og efteruddannelse så de er helt ajour med den nyeste teknologi til gavn for patienterne på klinikken. 

På klinikken er der allerede skabt plads til at der ville kunne ansættes en klinisk tandtekniker mere. Det er også Jettes drøm dette kommer til at ske på et tidspunkt når der er opgaver nok til to tandteknikere på klinikken.

Interviewet slutter med at Jette og Lars viser avisen rundt i den nye klinik som fremstår rigtig flot. Der er sket meget siden de overtog lokalerne og Jette er da heller ikke sent til at rette en stor tak til PHC for deres arbejde med at føre lokalerne frem til det udseende de har i dag.

(Foto Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022