Kajakrulning for begyndere(Foto Jørn Kildall)

Det er nok de færreste som tænker på eller ligefrem ønsker at sejle en tur ud i en kajak her midt om vinteren. Vandet er koldt og tanken om at skulle under vand, vil nok føles lidt fjernt for de fleste. Men en flok kajakentusiaster mødtes lørdag eftermiddag i Brædstrup svømmehal til et kursus i hvordan man laver rul med sin kajak.

Af Jørn Kildall.
Foto Jørn Kildall og Arendina Post de Jong

Ved ankomsten til Brædstrup svømmehal blev man mødt af en trafikprop ved indgangen, som bestod af de mange kajakker som skulle bæres ind i svømmehallen. Ved fælles hjælp fik man bugseret de lange slanke både ind, men inden de kunne sættes i vandet, skulle de ligesom deres førere vaskes og fik en tur med haveslangen både indvendig og udvendigt.

(Foto Jørn Kildall)

Der var mødt 8 deltagere op til kajakrullekursus arrangeret af Outdoor Connection som holder til i Træden. Instruktørerne var Willi Squindo og Pernille Hansen og de stod for undervisningen af de 8 nybegyndere.

Willy er en erfaren herre med mange 1000 timer i kajakken og det kræver smidighed at lave en vending i kajak når man først har fået hovedet under. Derfor var der blev der indledt med en grundig omgang opvarmning af kroppen inden deltagerne fik lov til at hoppe i svømmehallens lune vand.

(Foto Jørn Kildall)

Nybegynderne skulle lære at komme op

De fleste af deltagerne var helt nye ud i kajaksporten og havde kun 2 til 3 år på bagen. Derfor havde de fleste heller ingen eller kun ringe erfaring med kajakrul. De fleste kunne sige i spøg, at de mestrede fuldstændig første halvdel af kajakrul, med at få hovedet under vand. Den anden halvdel med at komme op over vandoverfladen – var de var kommet til Brædstrup for at lære.

(Foto Arendina Post de Jong)

Willi Squindo steg ombord i sin kajak og viste med lethed hvordan man laver et rul, og efterfølgende blev teknikken brudt ned i mindre og mere overkommelige dele. På den måde blev det meget lettere for deltagerne at sammensætte rækken af trin der skal til for at få rejst sin kajak igen.

Man gik gradvist frem og i hold med to deltagere ved hver kajak, arbejdede man så langsomt hen mod at få indøvet teknikken i at lave et kajakrul. Det var målsætningen at alle skulle kunne udføre et rul inden dagens kursus var omme.

I foråret afholder Outdoor Connection flere kajakkurser for både let øvede og de mere rutinerede. Der kan findes oplysninger på firmaets hjemmeside eller på Facebook.

(Foto Jørn Kildall)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024