Kender du Hjortsvang Museum?(Privatfoto)

En varm anbefaling af Hjortsvang Museum - en skattekiste af lokalhistorie og samfundshistorie gemt i Tørring.

Af Jørn Kildall

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner fra de sidste 200 år. Dette charmerende sted ligger på Bækvej 20 i Tørring, og er åbent for besøgende fra tirsdag til fredag kl. 10-15 og lørdag til søndag kl. 13-16.

Det er ikke kun et museum, men også et levende billede af, hvordan livet på landet har ændret sig over de sidste 200 år. Besøgende kan dykke ned i fortidens fascinerende verden ved at se de gamle bygninger, maskiner og brugsting, som museet har samlet og restaureret.

Mere end et museum

Hjortsvang Museum er også kendt for sine forskellige arrangementer afholdt i løbet af året. Disse omfatter høstfester, julemarkeder, foredrag og guidede ture. Så der er masser af muligheder for at engagere sig, lære og have det sjovt. Det er et fantastisk sted at tage hen i sommerferien med børn og børnebørn, og mange af de besøgende kan sikkert nikke genkendende til en masse af det, de ser.
 

(Privatfoto)

En hyldest til frivilligheden

Hjortsvang Museum drives af frivillige, der ikke blot passer på det historiske sted, men også fungerer som gode fortællere. De deler begejstret ud af deres viden og sørger for, at besøgende får en autentisk oplevelse.

Der er også et fint lokale, hvor man kan nyde sin medbragte mad. Og for dem, der har en sød tand, er der mulighed for at smage den skønneste hjemmebagte kringle, som er bagt af frivillige.
 

(Privatfoto)

Fællesskab og forståelse

Hjortsvang Museum er ikke bare et museum. Det er en fortælling om vores fælles historie på landet. Det er et sted, der binder os sammen og hjælper os med at forstå vores fortid bedre. Det er et vidnesbyrd om, hvordan vi som mennesker har formet vores verden og hvordan verden har formet os. Det er et sted, hvor vi kan se, røre og lære - sammen.

Besøg Hjortsvang Museum - det er en rejse værd!

Artiklen blev skrevet efter en anbefaling fra Lidy Jensen, som har besøgt Hjortsvang Museum.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024