Fælles fejring markerer industriens betydning for HorsensPetersen og Sørensens Tobaksfabrik. Fortællinger og portrætter af industriens arbejdere bliver en central del af sommerens fejring. Foto: Horsens Industrimuseum.

Til sommer inviterer Horsens Kommune, Industrimuseet og Horsens Museum til festlige arrangementer, der hylder den lokale industris betydning.

I år kan Schur International A/S fejre 175-års jubilæum. Det er en milepæl af dimensioner, der fortæller noget om, hvordan industrien trives i Horsens Kommune. Og ikke mindst, hvor meget den har betydet og fortsat betyder for rigtig mange horsensianere.

Den familieejede Schur-koncerns flotte jubilæum - faktisk regnes Schur for at være verdens ældste familieejede emballagevirksomhed - har således givet inspiration til en fælles fejring af industrien i Horsens.

- Vi har et horsensiansk DNA, der i den grad er rundet af vores lokale industri. Både helt store spillere som Schur og de mange helt almindelige mennesker i industrien har præget vores måde at være er horsensianere på i dag, siger borgmester Peter Sørensen og fortsætter:

- I dag har vi arbejdspladser og spændende karriereveje i industrien, som tiltrækker både lokale kandidater og pendlere udefra. Det kan vi kun, fordi vores lokale virksomheder altid har tænkt innovativt, udviklet nye løsninger i fællesskab, knoklet og fulgt med tiden. Det fortjener at blive markeret af os alle sammen.

Arrangementer, der inviterer til fællesskab og forståelse

Sammen slår Horsens Kommune, Industrimuseet og Horsens Museum de udendørs døre op til en udstilling i Horsens midtby, spændende talks, et nyt gavlmaleri og to særlige byvandringer, der alle gør os klogere på de mennesker, der har gjort - og fortsat gør - en stor forskel for Horsens' lokale industri.

Museumschef ved Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, er ikke i tvivl om, betydningen af at kende den lokale industrihistorie:

- I en kommune som Horsens vil rigtig mange have en oldefar, en faster eller en nabo, der har arbejdet i vores lokale industri. Det er vigtigt at fortælle netop deres historier, for de er kimen til det Horsens, vi kender i dag.


Efterlysning:

Kender du en lokal, der har arbejdet i industrien? Eller måske stadig gør det? Én, som fortjener et ekstra skulderklap? 

Horsens Kommune eftersøger personlige historier om lokale industriarbejdere til sommerens udendørs udstilling. Kender du én, der arbejdede med fabrikation, forsyning eller jernbaner? Én, der var med til at udvikle industrikvartererne i Horsens? Én af de horsensianere, der har gjort en forskel i andelsbevægelser og håndværkerforeninger? Eller måske én, der kan et helt særligt håndværk?

Så send en mail til industrienshelte@horsens.dk med et par ord om personen og hans/hendes arbejdsliv. Hvis personen ikke lever længere, er der også brug for et foto til udstillingen.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023