Learnmark Horsens fejrer 800 dimittender(pressefoto)

I løbet af de næste tre uger afslutter i alt 800 unge og voksne elever deres uddannelse på Learnmark Horsens.

Flag, der vajer i vinden, lyden af champagnepropper og duften af hjemmebagt kransekage. Det bliver de næste uger en del af hverdagen på Learnmark Horsens, hvor 800 unge og voksne elever tager deres sidste eksaminer på en af skolens mange uddannelser. 

De fleste dimittender afslutter hele deres ungdomsuddannelse enten som studenter eller nyudlærte, mens mange afslutter deres grundforløb, som giver adgang til en læreplads som fx kontorassistent, murer eller smed. 

Eksamenstiden og dagene med dimissioner er altid en helt særlig tid på året, men undervisere og ledelse har i år et endnu større behov for at fejre eleverne. Årets dimittender har taget store dele af deres uddannelse under den hele eller delvise nedlukning, der har været i forbindelse med Covid-19. Det har ifølge direktør Niels Yde kaldt på elever, der er gode til at omstille sig og tilpasse sig nye vilkår – en læring, de også får brug for i fremtiden.

”Vi er på Learnmark Horsens så stolte af vores unge menneskers måde at agere på i forhold til afspritning, mundbind, virtuel undervisning, test 2-3 gange om ugen, men ikke mindst afsavn - og nogle gange isolation, ikke bare fordi man blev nær kontakt, men isolation fra fællesskabet. Det er svært at finde på noget hårdere for unge mennesker end det. Derfor glæder vi os i år ekstra meget til at fejre vores studenter og dimittender,” understreger Niels Yde.

Borgmester holder dimissionstale

Learnmark Business holder dimission i Forum Horsens, hvor borgmester Peter Sørensen holder dimissionstalen for 144 EUX-studenter og dimittender. 

Til dimissionen på Learnmark Business fejres både de unge og voksne, som nu er klar til at fortsætte i en elevplads inden for detail, handel eller kontor, og dem, der har bestået deres fagprøve og dermed er færdiguddannede kontorassistenter.

”Det giver dimissionen et særligt perspektiv, at vi både fejrer dem, der er klar til en elevplads i erhvervslivet, og dem, der er færdigudlærte,” siger direktøren. 

På Learnmark Gymnasium HHX og HTX bliver de 279 nye studenter fejret ved 12 mindre dimissioner, som foregår klassevist. Af praktiske hensyn bliver Niels Yde og rektor Sune Aggers tale til studenterne filmet forud for dimissionsdagen.

Learnmark Horsens

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023