Lejere indtager parcelhuset(pressefoto)

Flere vælger at leje parcelhuse og af landets ca. 3 mill. parcelhuse er 10% lejet ud.

Af Nybolig

Andelen af parcelhuse, der bebos af lejere, er steget med 43 pct. siden 2010. Udviklingen drives primært af strammere lånekrav og en høj skilsmissestatistik, lyder vurderingen.

Af landets cirka 3 millioner parcelhuse er godt 10 pct. lejet ud, men andelen af udlejede parcelhuse er de sidste ti år steget med 43 pct. fra 213.161 udlejede parcelhuse i 2010 til 304.952 udlejede parcelhuse i 2020. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget af tal fra Danmarks Statistik.

I samme periode har andelen af parcelhuse, hvis husstand ejer huset, ligget stabilt på ca. 2,7 millioner.

Ifølge Nybolig er der tale om en markant udvikling, som primært er foregået uden for Hovedstaden.

-Efter finanskrisen blev reglerne for at finansiere en bolig strammet op, og det har helt sikkert gjort, at flere ikke har været i stand til selv at købe det parcelhus, de gerne ville bo i, og derfor har vi set en stigning i parcelhuse, som lejes ud, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han mener, at det stigende antal sammenbragte familier og skilsmisser i øvrigt er med til drive udviklingen med flere udlejede parcelhuse, som der samtidig er bygget flere af.

-Det svarer nogenlunde til, at alle de nye parcelhuse, der er bygget, er blevet lejet ud siden 2010. Og det kan godt hænge sammen med, at de familier, der rammes af skilsmisse og skal have en husstand til at fungere med flere børn, til at starte med vælger at leje et hus, fordi det er mere uforpligtende og nemmere i en situation, hvor man forsøger at få en familie til at hænge sammen, siger Thomas Hovgaard.

Forventningen fra Nybolig er, at udviklingen vil fortsætte.

-Det er intet, der tyder på hverken lempeligere regler for finansiering eller færre forliste parforhold, så vores bedste bud er, at vi de kommende år vil se, at parcelhuset vil fortsætte med at stå i høj kurs hos landets lejere, siger Thomas Hovgaard.

Lignende artikler

Nybolig

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021