Ledige fritidsjobs til unge på plejecentre16-årige Frida Christensen er spire på Drivhuset. Her spiller hun blandt andet kort med beboerne om eftermiddagen.

13-17-årige har igen mulighed for at få et af de eftertragtede fritidsjobs som 'spire' på et plejecenter i Horsens Kommune.

Flere af Horsens Kommunes plejecentre er nu klar til at ansætte flere unge i fritidsjob efter skole. Sundhed og Ældre slår 8 spirestillinger op, hvor unge møder ind og hygger om beboerne om eftermiddagen.

- Efter Corona-nedlukninger og flere spirer, der er stoppet på grund af efterskoleophold, alder mv. søger vi nu igen unge spirer til vores plejecentre, siger Charlotte Gjørup, der er sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune.

Spirejobbet består i at være sammen med beboerne to eftermiddage om ugen. Her læser de unge højt for beboerne, går ture med dem, lægger tøj sammen, spiller spil eller på andre måder hygger sig med beboerne, og det har vist sig at bringe glæde til beboerne og ikke mindst de unge selv.

- Det er hyggeligt at være her, og beboerne er rigtig imødekommende. Vi spiller for eksempel rigtig meget 500 (kortspillet), strikker og lægger neglelak. Når vejret er godt, går vi hyggelige ture og spiller f.eks. petanque.

Sådan siger 16-årige Frida Christensen, der i sin fritid er spire på Drivhuset i Horsens. Hun kan godt lide at komme tæt på beboerne og følge med i deres liv.

- Det er fantastisk at være en del af beboernes liv. Man kommer jo ind i deres private hjem, og så er det bare vildt dejligt, at man kan lave noget med dem, så de ikke bare skal sidde stille. Det er også sjovt at høre om deres barndom, om deres liv generelt. Man får indblik i hvordan deres verden er, og man får lidt mere respekt for, hvad det vil sige at blive gammel - og samtidig en forståelse af, hvordan personalet arbejder.

De unge får en grundig introduktion til jobbet, hvor de lærer om blandt andet kommunikation, etik, hygiejne mv. og får tilknyttet en mentor blandt det faste personale.

Ansætter p.t. på 5 plejecentre

Horsens Kommune har spirer ansat på de fleste plejecentre. Lige nu søger disse plejecentre nye spirer i fritidsjob.

  • Gedvedhus
  • Præsthøjgården afdeling F-parterre
  • Lindehøj
  • Egebakken
  • Nørrevang

De 8 stillinger slås op på Horsens Kommunes hjemmeside. Man ansøger direkte til det plejecenter, man ønsker ansættelse på.

Der er ansøgningsfrist den 1. september 2021

Læs mere om spireordningen: www.plejecentre.horsens.dk/Spire-ordning

Jobopslag: www.horsens.dk/Job/JobIkommunen/LedigeStillinger

Fakta:

I efteråret 2018 ansatte Horsens kommune som den første kommune i landet de unge skoleelever i fritidsjob på plejecentre. Det skete i et tæt samarbejde med FOA, og interessen for spirestillingerne var enorm. Målet med spirestillingerne er dels at skabe hygge og liv om eftermiddagen på plejecentrene dels at give de unge et andet indblik i sosu-faget og vække interesse blandt de unge for faget.

Se 16-årige Frida Christensen fortælle om spirejobbet https://youtu.be/txu76MOxjdU
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022