Mindeord over Preben Egeholt, ØstbirkPreben Egeholt

Et meget aktivt liv er slut: Preben Egeholt er død, 70 år gammel. I Kattrup og Tolstrup sogne har Preben været kirkesanger i over 50 år. Utallige er de gudstjenester, bryllupper, begravelser og andre kirkelige handlinger, hvor Prebens smukke tenor har lydt.

Af Jytte Ibsen, tidl. sognepræst i Voer Herreds pastorat

For mange familier har han gennem generationer været Kirkesangeren! På trods af et travlt liv som lærer i Østbirk holdt Preben fast ved sit sangerliv i kirkerne. Hans energi satte ham også i stand til at være byrådsmedlem i den gamle Gedved kommune, mangeårig formand for Østbirk menighedsråd og medlem af provstiudvalg. Og så har jeg sikkert glemt noget... 

Vi arbejdede sammen i 33 år. Bølgerne er gået højt en gang imellem, for Preben havde meninger og temperament! Men vi respekterede hinanden vores forskelle til trods, og vi fik gennem årene en stor fortrolighed. Mange kopper kaffe er blevet drukket i pauser mellem søndagsgudstjenesterne - og så blev dansk kirkeliv endevendt! 

De samtaler er noget af det, jeg har savnet mest som fratrådt præst. At have en god trofast medarbejder gennem så mange år er en stor glæde og tryghed. Prebens helbred har ikke været godt de seneste år, men han ville ikke sygemeldes længere end højst nødvendigt efter sine indlæggelser. 

Det er en stor glæde, at sognene nåede at fejre hans 50års sangerjubilæum i coronaefteråret, inden alt blev lukket ned. Mine tanker går til Prebens datter Ane-Kathrine og den øvrige familie. Æret være Preben Egeholts minde! 
 

Lignende artikler

Jytte Ibsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024