Moesgaard aflyser årets VikingetræfMoesgaard Vikingetræf aflyses i 2021. Pressefoto: Moesgaard Museum.

Coronasituationen gør det vanskeligt at planlægge større arrangementer og derfor må Moesgaard Museum nu aflyse sommerens Vikingetræf.

Af Moesgaard Museum 

På grund af Coronasituationen aflyser Moesgaard Museum nu årets Vikingetræf.

Det populære Vikingetræf, som har været afholdt siden 1977 i de naturskønne omgivelser ved Moesgaard Strand, tiltrækker hvert år omkring 12.000 gæster. Deltagere og frivillige fra hele verden skaber atmosfære og oplevelser for børn og voksne med bl.a. store slag mellem vikingekrigere, trækture på hesteryg, smedjearbejde, handelsboder og musikalsk underholdning.

Vikingetræffet skulle have været afholdt til juli, men den stadige usikkerhed om vilkårene for at samle større publikumsgrupper betyder, at museet nu udsætter træffet til 2022.

Det er andet år i træk, at Moesgaard må aflyse Vikingetræffet på grund af coronasituationen.

”Vi er kede af, at vi må aflyse Vikingetræffet igen i år, og vi ved, at mange både gæster, deltagere og frivillige, som vi plejer at skabe træffet sammen med, vil komme til at savne det meget. Det har ikke været nogen nem beslutning at tage og den skal ses i lyset af de vanskelige vilkår, vi står i. Scenarierne for sommeren 2021 er desværre ikke tilstrækkeligt realistiske til, at vi kan planlægge en stor publikumsbegivenhed som Vikingetræffet,“ siger projektchef på Moesgaard Museum, Niels Baj Rye.

Moesgaard Museum er i øjeblikket lukket for publikum og har derfor måttet sende hovedparten af museets ansatte hjem på lønkompensationsordning. Forberedelsen af de tre dages træf på Moesgaard Strand kræver et stort bidrag fra frivillige, deltagende vikinger, ryttere og handelsfolk. Men træffet kræver også en stor indsats fra Moesgaard Museums medarbejdere, som plejer at stå for område, sikkerhed, materialer, økonomi og projektledelse af træffet.

Museet vil bruge udsættelsen af Vikingetræffet til at skabe en fornyet, stærk organisering af træffet og vil satse på en større publikumsappel til sommeren 2022.

“Så snart vilkårene tillader det, vil vi gå i gang med arbejdet for at skabe en stærkere organisering af Vikingetræffet. Vi vil gerne gøre begivenheden mere modstandsdygtig og samtidig tiltrække publikum og deltagere i endnu højere grad end hidtil. Vi ved, at træffet på Moesgaard Strand for mange gæster og deltagere er en tilbagevendende begivenhed i deres sommerferie og har været det gennem mange år. Derfor er vi rigtigt ærgerlige over, at vi ikke kan mødes i år, men vi håber, at alle gode kræfter vil bakke op om, at vi i 2022 kan lave et brag af et comeback for Moesgaard Vikingetræf. Det glæder vi os til, “ siger Niels Baj Rye fra Moesgaard Museum.

Moesgaard Vikingetræf var planlagt til afvikling 30. juli til 1. august 2021.

Oplysninger om træffet i 2022 vil være at finde på Vikingetræffets hjemmeside www.vikingetraeffet.dk og på Facebook, når planlægningen går i gang.

Moesgaard Museum

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024