High School Musical blandt gylle og gederDet er ikke let at øve op til en musical i en Corona tid. Så Horsens Musical Teater har tænkt kreativt for at få prøveplanen til ‘High School Musical 2’ til at gå op. Det involverer gylle og geder, og skuespillerne tager det med et smil.

Hvad gør man, når man har premiere på en musical på Horsens Ny Teater om under to måneder? Man rykker prøverne ud på landet blandt gylle og geder, hvor der er god plads til at overholde de gældende Corona restriktioner.

En af de medvirkende bor på en gård med god plads, og der har vi fået lov til at holde prøver, siden det udendørs forsamlingsloft 1. marts steg til 25 personer. Det er landlig idyl med alt, hvad det indebærer på godt og ondt, siger instruktør Louise Robinson.

Men skuespillerne har ikke hele tiden været heldige at kunne have gyllelugten og gedernes mæh’en som bagtæppe for prøverne. For indtil restriktionerne blev lempet i starten af marts foregik prøverne nemlig virtuelt. Og det er tiltrængt at kunne mødes.

Det betyder alt, at vi kan se hinanden i øjnene og reagere på hinandens impulser. Det er bare ikke let at øve teater over et webcam, fastslår instruktøren i foreningen, der har eksisteret siden 2019.

Længe undervejs

‘High School Musical 2’ har været længe undervejs og skulle oprindeligt have haft premiere den

12. marts 2021, men Horsens Musical Teater valgte i midten af januar at udskyde forestillingen til den 2. til 4. juli. Til alt held havde størstedelen af skuespillerne stadig mulighed for at være med.

Sammenhold er for mig essensen i at lave teater, og det er også et af temaerne i forestillingen. Vi er stærkere, når vi står sammen - med gylle eller ej, siger Maria Hansson, som spiller Gabriella i forestillingen.

Selvom de landlige omgivelser har været et hyggeligt bekendtskab, glæder holdet bag forestillingen sig alligevel til at kunne rykke nogle af prøverne indenfor efter den 6. maj, hvor det indendørs forsamlingsforbud hæves til 25 personer.

Den politiske aftale om en plan for en yderligere genåbning af Danmark betyder, at afviklingen af forestillingen til juli kan ske for maksimum 500 siddende publikummer. Eftersom Horsens Ny Teater har en kapacitet på 500 personer, vil det ikke være noget problem at overholde dén grænse.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024