Museumsjul på Stjernholm(Arkivfoto/Jørn Kildall)

Nu kommer igen den dejlige juletid. Start årets jul på Museumsgården Stjernholm, hvor der vækkes minder om julen på den gode gamle måde. Kom og oplev den helt særlige stemning i Nim når julen begynder på bondegården – måske er der gårdnisser på høloftet?

Af Jørn Kildall

Lørdag 26. og søndag 27. november åbnes Museet Stjernholm, og der bliver mulighed for at købe en adventskrans, en juledekoration eller gran og pynt så man selv kan lave en.

Mens klavertoner strømmer ud fra stuehuset og blander sig med duften af brændte mandler og klejner, lavet på det gamle komfur, kan du gå fra bod til bod og finde det, som skal sætte din egen jul i de helt rigtige rammer. Frem for alt kan man ikke undgå at tage den helt rigtige julestemning med hjem – det er helt sikkert.

I stuen kan du møde et pyntet juletræ, som det så ud for længe siden.

Rundt på gården vil der være liv i de mange boder og der bliver mulighed for at lave indkøb til julen, lige fra nisser, dekorationer, julesmåkager, stearinlys, honning, smykker, engle og meget, meget mere. Der vil også være en julekonkurrence for børn i alle aldre.

Stjernholms café byder på varme og hygge, kaffe og the, duftende æbleskiver, gløgg og nybagte vafler.  Her vil snakken bølge og venner mødes, og vi håber også du kigger ind til os.

I Museumsbutikken kan du købe gamle klippeark, glansbilleder, gode biler til drengene, nipsenåle og gaver til hele familien. Du kan også købe lokalhistoriske bøger, og Hjemstavnsforeningens nye årsskrift som er på hele 122 sider.

Vær med til at starte egnens jul 2022 på Museumsgården Stjernholm, Skanderborgvej 1, Nim, 8740 Brædstrup, lørdag 26. og søndag 27. november fra kl. 11 – 16 – på julegensyn til alle.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024