Nordlys over Danmark: Et særligt syn fra de højeste punkterFlot nordlys over Ejer Bavnehøj. (Foto Simone Glavind)

Denne uge bød på et sjældent syn her i Danmark: Nordlys, synligt fra selv vores eget lille hjørne af verden. Simone Glavind, en lokal entusiast, fangede dette himmelske fænomen på landets højeste punkter, Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj.

Af Jørn Kildall. Foto Simone Glavind

Nordlys er ikke en almindelig gæst i den danske nattehimmel, så når chancen byder sig, er det noget særligt. Simone Glavind besluttede spontant at drage ud i natten med sit kamera for at prøve lykken på Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj, de to højeste punkter i Danmark.

Udfordringer under åben himmel

Selv for en amatør kan jagten på det perfekte billede af nordlys være en udfordring. "Man ved aldrig, hvad man ender med, når man forsøger at fange nordlys," fortæller Simone. "Der kan pludselig dukke skyer op, og lyset kan være flygtigt. Men den aften var himlen klar." Hendes billeder fanger lysets grønne og lilla toner, der sjældent viser sig så tydeligt herhjemme.
 

Nordlys over Yding Skovhøj. (Foto Simone Glavind)

Lokal begejstring fra en enkelt observatør

Det var kun Simone, der sendte fotos ind til avisen denne gang, og hendes bidrag illustrerer, hvordan en enkelt persons indsats kan fange et flygtigt, men betagende øjeblik. Hendes billeder af nordlyset giver os alle et glimt af det eventyrlige, der kan opstå, når naturlige elementer falder perfekt på plads.

Simones spontane natlige udflugt og hendes flotte billeder minder os om, hvor vidunderlig og overraskende vores verden kan være. Det er øjeblikke som disse, der inspirerer os til at kigge op og værdsætte de sjældne naturfænomener, der lejlighedsvis viser sig over Danmark.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024