Ny folder fra Gedved Egnsarkiv



Ved en lille reception mandag 6. maj kunne Gedved Egnsarkiv i samarbejde med Gedved Lokalråd præsentere en helt ny folder som omhandler det historiske Gedved i perioden 1930 – 1960. Bag udgivelsen står masser af lokale kræfter samt støtte fra Horsens Kommune.

Det hele begyndte med at Henning Hansen var på byvandring i Kerteminde og så hvordan de præsenterede deres lokalområde. I 2017 forslog han Gedved Egnsarkiv at man skulle lave en folder sammen.

Henning Hansen Gedved Lokalråd:

- Folderen skal blandt andet bruges ved byvandringerne hvor de forskellige lokationer er beskrevet og stedfæstet. Da mange af steder er fra ældre tid, er det ikke altid sikkert at der er fysiske rester tilbage. Eksempler er bryggeriet og den gamle Brugs som ikke længere findes i området. Vi håber at de mange tilflyttere også finder folderen interessant.

- Vi har modtaget støtte fra Oplandspuljen hvor man modtog kr. 5.000 og det betød at projektet kunne sættes gang med det samme. Gedved Lokalråd gav også tilsvarende økonomisk støtte til projektet. Vi kunne forestille os at smide folderen i postkassen når der flytter nye beboerne til byen ifm. en velkomstpakke.

Henning Hansen og Niels Riis-Vestergaard er enige om, at man gerne vil lave efterfølgeren som skal dække perioden 1960 – 2000 men det er kun en skitse indtil videre.

Gedved Egnsarkiv har samlet materialerne og Åse Gyldion Kristensen har stået for at sammenskrive materialerne til prosatekst, så den er læsbar for modtagerne.

Niels Riis-Vestergaard, Gedved Lokalarkiv:

Han indsamlede alt det arkivmateriale der var tilgængelig for hver af de 13 punkter. Herefter er materialet blev skrevet sammen i mindre men stadig udførlige tekster. Til sidst er teksterne kortet ned, så de kunne passe ind i folderen sammen med historiske fotos og illustrationer. På folderens bagside er der en QR-kode som kan scannes, så man kan læse endnu om stederne.

Da vi spørger Niels Riis-Vestergaard, om timeforbruget til indsamling af materiale, regner han og Henning Hansen sig frem til 30-40 timer per punkt, og de bliver enige om at han let har brugt 500 timer på at samle materialerne sammen. De øvrige har også haft mange timer på udarbejdelsen af folderen.

Folden deles ud på byvandringer og kan findes på Egnsarkivet og Kulturhuset i Gedved, og hos Visit Horsens.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024