Ny udstilling dykker ned under havets overfladePeter Callesens udstilling i KUBEN kan ses fra den 1. oktober - har kan man se skitsen til det kommende kunstværk.

I den nye udstilling 'Under overfladen' forvandles KUBEN til et undersøisk univers, hvor et stort papirhav danner ramme om små katastrofer og dramaer under og over havets overflade.

Det er billedkunstner Peter Callesen der - med afsæt i papirets verden - har skabt udstillingen særligt til KUBEN på Søndergade. Ud fra omkring 3000 gamle skitser, tegninger, udskæringer og fraklip fra tidligere værker - alt sammen i A4-format - har Peter Callesen skabt en kæmpe collage af et papirhav, som fylder KUBEN med et drømmende, skræmmende og underfundigt univers.

På det store papirhav driver en lille jolle rundt, mens der i baggrunden rejser sig en 4,5 meter høj bølge fra papirhavets overflade, som truer med at oversvømme den skrøbelige papirjolle og spolere idyllen.

Ud fra det store papirhav kan der samtidig opleves flere mindre figurer og scenarier, som bryder havets overflade og skaber små katastrofer og dramaer, der opleves forskelligt alt efter, om de betragtes over eller under overfladen. Udstillingen leger på den måde med vekselvirkningen mellem idyl og katastrofe, som forstærkes yderligere af papirets skrøbelighed som materiale.

- Kontrasten mellem den stille overflade og den katastrofale bølge bag jollen indikerer skrøbelighed, uforudsigelighed og ikke mindst et paradoks; jollen er skabt af det samme materiale som havet, og er måske derfor en umulighed i sig selv. Det handler også om tid; måske er bølgen bestående af de mange gamle papirer et billede på fortiden, som indhenter os, fortæller Peter Callesen.

'Under overfladen' kan opleves i KUBEN fra fredag den 1. oktober, hvor der klokken 16.00 inviteres til fernisering af udstillingen, og frem til den 20. november.

Med papiret som udgangspunkt

Peter Callesen er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og Goldsmiths College i London. I de senere år har han hovedsageligt arbejdet med det hvide papir, ofte A4-formatet, som udgangspunkt for både store og små værker. Peter Callesen har udstillet rundt om i verden på gallerier og museer. I 2009 modtog han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og i 2010 Akademiets Eckersbergs Medalje.

Udstillingen 'Under overfladen' er Peter Callesens første udstilling i Horsens, som er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021