Nye og skærpede corona-restriktioner i Horsens Kommune(Arkivfoto)

Fra fredag den 11. december kl. 16 og frem til og med 3. januar indføres der nu også nye og skærpede corona-restriktioner i Horsens Kommune.

Det betyder, at der - udover de allerede gældende restriktioner - fra fredag kl. 16.00 gælder følgende:

  • Alle skoleelever fra 5. klasse og opefter samt elever og studerende på videregående uddannelser som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning
  • Serveringssteder som barer, caféer og restauranter skal holde lukket for indtagelse på stedet - dog er der fortsat mulighed for take-away.
  • Indendørssteder, hvor der udøves bl.a. idræts- og kulturaktiviteter, skal holde lukket. Det gælder således f.eks. alle idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre og foreningslokaler samt teatre, spillesteder, museer, kulturhuse, biografer og biblioteker
  • Alle offentlige og private arbejdspladser opfordres kraftigt til, at medarbejderne arbejder hjemmefra.

Børn i dagtilbud, elever i 0.-4. kl. og sårbare børn og unge kan stadig møde fysisk frem i dagtilbud og skole. Og ligesom det har været gældende siden marts, vil der være ekstraordinær fokus på rengøring, så alle myndighedernes anbefalinger følges.

- Det kan ikke understreges tydeligt nok - vi er i en meget alvorlig situation, hvor presset på vores sygehuse i disse uger stiger markant, fordi stadig flere bliver smittet og stadig flere må indlægges. Jeg vil derfor kraftigt appellere til, at vi alle tænker os om, når vi bevæger os udenfor. Send ét familiemedlem ud at handle - også julegaverne. Hold afstand, husk at spritte af og husk på anbefalingen om maksimum 10 personer i private hjem, selvom det er hyggeligt at mødes om juletraditionerne. Det er nu, vi skal vise, hvad vi kan, så de mest skrøbelige i vores samfund ikke bliver ramt, og så vores sundhedssystem ikke bryder sammen, siger borgmester Peter Sørensen.

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at man overholder de restriktioner, der gælder i ens egen kommune, hvis man bevæger sig til kommuner, der ikke er underlagt de særlige covid-19 restriktioner.

Man kan f.eks. tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille bold. Man kan også stadig krydse kommunegrænser, hvis man arbejder i en anden kommune. Men man opfordres f.eks. til ikke at gå ud at spise eller deltage i indendørs kultur- og fritidstilbud i kommuner, der ikke er omfattet af de nye restriktioner.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021