Nyt symbol kan hjælpe borgere med demensSymbolet En håndsrækning, kan fås som et kit bestående af klistermærker og et emblem, der kan sættes på tøjet eller en taske.

Nyt symbol hjælper dig med at hjælpe en person med demens. Symbolet 'En håndsrækning' lanceres i anledning af National Demensuge i uge 19 og kan bæres af borgere med demens i det offentlige rum.

I denne uge bliver det lidt nemmere at hjælpe en medborger med demenssygdom, når han eller hun er ude at gå tur eller handle i en butik. Med det nye symbol 'En håndsrækning' placeret synligt på overtøjet, kan borgere med demenssygdom signalere til omverden, at de ønsker forståelse og hjælp fra deres medmennesker, hvis de kommer i en vanskelig situation.

-  Hvis man går med symbolet, signalerer man, at man gerne vil have hjælp, og så handler det om, at vi andre tør at spørge, hvad vedkommende har brug for. Nogle vil bære symbolet helt synligt og andre måske mere diskret. Under alle omstændigheder kan vi være klar til at hjælpe, hvis en person i byrummet ser desorienteret ud, siger Sara Lund Laugesen, der er demenskonsulent i Horsens Kommune.

Demensteamet i Horsens uddeler symbolet i form af et 'kit' bestående af et klistermærke og et emblem, der kan sættes på tøjet, til borgere og pårørende, der ønsker at gøre brug af det fra uge 19.

-  Symbolet kan hjælpe med at skabe større tålmodighed hos omverden, hvis for eksempel køen i supermarkedet er lang og det tager lidt længere tid at finde pengene frem, eller at pakke varerne i posen. Måske den unge, der sidder ved kassen viser ro, tålmodighed og hjælpsomhed, der kan smitte af på de andre i køen, og dermed sikre en god oplevelse for alle.

Fejrer National Demensuge

I Horsens fejres lanceringen af 'En håndsrækning' og den nationale demensuge med et arrangement tirsdag den 11. maj med motion og hygge i Bygholm Park for borgere med demens samt en pårørende.

Den nationale demensuge holdes i år under overskriften 'Bedre hjælp til mennesker med demens i det offentlige rum'.

-  Der er sket noget med opmærksomheden omkring demens de senere år, og det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på at nedbryde tabuer. Det er ikke flovt at have denne her sygdom, og det er positivt, at vi er kommet så langt, at vi taler om sygdommen og at der er fokus på, hvordan vi kan hjælpe, siger Sara Lund Laugesen.

I Horsens Kommune markeres den nationale demensuge og initiativet 'En håndsrækning med motion og hygge i Bygholm Park for borgere med demens og en pårørende.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021