Østbirk kirke

Østbirk Kirke blev opført i det 12. århundrede og er en af de ældste kirker i området. Den oprindelige kirke var en romansk bygning, men den blev senere ombygget i gotisk stil. Kirken er bygget af granit og har et tårn og et skib, som er adskilt af et kalkstenskors.

Østbirk Kirke er kendt for sine kunstværker, herunder en række kalkmalerier fra det 14. århundrede og en altertavle fra det 16. århundrede. Kirken har også et orgel fra 1904, som stadig er i brug til gudstjenester og koncerter.

Find mere information om Østbirk kirke ...


▼ Nedenfor finder du artikler om omhandler Østbirk kirke.

Lokalnyt

Ny hvid messehagel til Østbirk Kirke

20. februar 2024
ØSTBIRK - Frivillige mennesker og alt det, de bidrager med, beriger vores kirker i særdeleshed. Her sker mange aktiviteter, der kun kan ske, fordi der er menighedsråd og mange andre frivillige skønne kræfter. Tak.
Lokalnyt

Kvindekabinettet – Mette Bocks forum for kvinders stemmer

30. januar 2024
ØSTBIRK - Mette Bock, sognepræst i Østbirk, skaber et unikt rum for kvindefællesskab og dybe samtaler. Hendes projekt, Kvindekabinettet, er en succes, der tiltrækker kvinder på tværs af aldre og baggrunde, og åbner op for ærlige diskussioner om livets store spørgsmål.
Lokalnyt

KvindeKabinettet kommer til Østbirk i det nye år

10. januar 2024
ØSTBIRK - Gennem det seneste års tid har sognepræst Mette Bock indbudt kvinder i alle aldre til oplæg, tapas og samtale om vigtige livsspørgsmål i kirkehuset i Hansted. Det har været så stort et tilløbsstykke, at hver temaaften har måttet gentages to gange i samme uge.
Lokalnyt

Ny kordegn på Østbirk Kirkekontor

3. januar 2024
ØSTBIRK - I vores sogne fik vi en god julegave – vi fik ansat en ny kordegn – Merete Nørgaard. Merete Nørgaard er i Østbirk Præstegård på sit kontor at træffe hver tirsdag og torsdag. Enhver er velkommen til at møde op på Kordegnens kontor om tirsdagen i tidsrummet 8.00 – 12.00 og om torsdagen 12.30 – 16.00.
Lokalnyt

Betydningsfuld strikning af damerne i Østbirk Præstegård.

12. december 2023
ØSTBIRK - Hver eneste onsdag året rundt (kun afbrudt af onsdagen mellem jul og nytår) mødes der en masse damer i Østbirk Præstegård i tidsrummet 14.00 – 16.00. Der er også strikkere, der strikker derhjemme og så blot afleverer de strikkede sager til Præstegården.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023