Så lykkes det at fejre gang nummer 25I weekenden var der endelig Horsens Middelalderfestival på Fængslet. Den var ventet med spænding for vores tids pest, Coronaen, fik festivalen til at holde sig indendørs de to foregående år.

Tekst Jørn Kildall. Fotos Jens Jessen

Hvis ret skal være ret, så var der en miniatureerstatning i 2021 for Horsens Middelalderfestival i Berings Parken, men det var bestemt ikke det samme. 

Så endelig kunne man i år fejre festival nummer 25 og alt var ved det gamle med mjød, pølser, gøglere, ridderturnering og gabestokke.

Det begyndte som det plejer med stort optog op ad den lange allé med alle byens byrødder iklædt fornemme middelalder rober. Det giver altid plads til smil og et par kvikke kommentarer.

Det er svært at sige om der var fornyelse nok i denne jubilæumsudgave. Der var delte meninger blandt de gæster avisen talte med. Nogen elsker at det er som det altid har været, for så ved man hvad man har. Andre savnede noget mere swung i anledning af jubilæet. Arrangørerne har sikkert gjort hvad de synes gav mening og hvad der var økonomi til.

At dømme ud fra antallet af besøgende må Horsens Middelalderfestival betegnes som en succes, så håber vi på at der ikke kommer lige så mange aflysninger de næste 25 år.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023