Skæv butik i Blå Kors får årets HandicapprisUdviklingshæmmede skaber overskud og god stemning i Kræmmerhuset, Blå Kors' Genbrug i Horsens.

"En skæv butik på den fede måde." Det er blot en af mange positive betegnelser for dette års vinder af Handicapprisen på 10.000 kr.: Kræmmerhuset i Blå Kors Genbrug på Vejlevej i Horsens.

Handicaprådets prisuddeling på Horsens Rådhus den 3. december var lidt mere nedtonet end normalt på grund af Covid 19, men det havde ingen indflydelse på de mange superlativer, der blev hæftet på butikken.

Kræmmerhuset ejes af Blå Kors men drives af ca. 15 borgere, der på grund af fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser er tilknyttet beskyttet beskæftigelse i Horsens Kommune.

Tidligere havde disse borgere en bod i Blå Kors, men siden 2019 har de fået "foden under eget bord" så at sige og står nu for rengøring, oprydning og pasning af kassen.

Den måde at fordele opgaverne på er en succes på alle fronter. De udviklingshæmmede får langt større livskvalitet ved at være en del af samfundet fremfor at arbejde på lukkede værksteder, og kunderne oplever at træde ind i en velfungerende butik med en god stemning.

- Det er bare så velfortjent, at denne gruppe borgere får Handicapprisen for at gøre et stort stykke arbejde i en butik, der både giver sorte tal på bundlinjen og gode oplevelser for kunden. Dette samarbejde mellem Blå Kors og Støttet Beskæftigelse i Horsens Kommune er ganske unikt, og vi er stolte over at resultaterne også vækker opsigt i andre af landets kommuner, siger Ellen T. Schmidt, der er formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens Kommune.

Stoltheden er også til at tage og føle på i Blå Kors Genbrug.

- Vi er stolte af, at vi med Handicapprisen får anerkendelse for et anderledes samarbejde, der involverer forskellige faggrupper. Pædagogerne i Kræmmerhuset står for den pædagogiske del, mens vi står for den forretningsmæssige. I fællesskab får vi skabt en relevant og spændende butik til gavn for kommunens borgere og socialt udsatte, som overskuddet går til, fortæller Kirsten Nørlund, der er områdeleder i Blå Kors Genbrug.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024