Stadig svært at låne til boligkøb i landdistrikterFoto: Shutterstock

Nye politiske indgreb skulle gøre det nemmere at købe bolig i landdistrikterne, men undersøgelse fra RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark viser, at situationen er uændret, mens det endda lokalt er blevet sværere.

I et lovforslag af 29. april 2020 hedder det, at ”Folketinget pålægger regeringen senest den 8. oktober 2020 at fremsætte et lovforslag, der sikrer, at boliger og erhverv i yderområderne får billigere lånemuligheder”.

Mere handling

Formålet med forslaget er at imødekomme de udfordringer, der gør det dyrere at bosætte sig samt at starte og udvide virksomheder i disse områder.

En problematik, som RealMæglerne allerede i 2018 satte på dagsordenen. Senest har erhvervsministeren givet udtryk for ønske om mere handling på området:

– Lige nu er der rigtig mange danskere, som ikke kan få et lån til deres drømmehus eller til at starte en virksomhed, bare fordi de bor på landet. På grund af deres postnummer, lød det fra Simon Kollerup (S).

Interesse og salg svarer ikke overens

Dog ser det ved indgangen til 2021 ikke ud til, at der endnu er sat vilje bag ambitionerne. Bl.a. har Nykredit afvist, at der skulle være brug for hjælp til at låne mere ud.

En undersøgelse fra RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i hele Danmark viser, at salget af boliger i landdistrikterne fortsat ikke svarer overens med interessen fra køberne.

Mange med drømme om frisk luft og åbne vidder får ganske enkelt nej, når de ønsker at finansiere boligkøbet. Andre mødes af urimelige lånevilkår ift. tilsvarende vilkår i byen.

Sværere at låne

Hele 55 procent af mæglerne, der alle har fingeren på pulsen i det lokale boligmarked, svarer, at situationen inden for det seneste år er uændret, mens 25 procent svarer, at det endda er blevet sværere for boligkøberne at låne.

En udvikling, Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, dog ser fortrøstningsfuldt på:

– Vi kan se, at regeringen, med stærke intentioner fra SF, er på vej med tiltag, som skal vende den onde cirkel, så boligkøbere i landdistrikterne ikke mødes af urimelige lånevilkår. Når man gerne må købe en bolig i byen til 3 mio. kroner, men ikke må købe en bolig på landet til 900.000 kroner, er der noget galt, og det medvirker desværre til at affolke de her ellers fantastiske landområder, siger han.

Kun 20 procent af mæglerne svarer, at det i deres lokale boligmarked er blevet nemmere at låne til boligkøb i landdistrikter.
Undersøgelsen fra RealMæglerne viser, at unge førstegangskøbere og danskere i aldersgruppen +50 ligeledes har svært ved at skaffe finansiering til deres boligkøb.

Lignende artikler

RealMæglerne

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021