Stjerneskud og WienerschnitzelMandemonopolet er kommet godt i gang igen efter coronanedlukning med hele to skønne arrangementer her i efteråret – mandag den 15. november var ingen undtagelse, da Knud Erik Sørensen tog monopolet med på stjernefart!

Af sognepræst Søren N.F. Jensen

Efterår er schnitzeltid

Man kunne jo argumentere for, at vi burde have spist stjerneskud, nu da det var stjernehimlen, som var dagens tema… Men gode store wienerschnitzler er nu heller ikke at kimse ad sådan en efterårsaften med skyer på himlen. Nu falmer skoven trindt om land, blev det sunget inden måltidet og de røde varme kinder mindede da også om efterårets rødmende blades farver.

Overskyet, men ikke på APP’en

Knud Erik Sørensen, lokal astronomisk nestor, sørgede for dagens intellektuelle input med et gedigent foredrag om himlen, dens storhed og billeder. Med særlige programmer fik mandemonopolet en smuk indsigt og introduktion til himmellegemerne og de stjernebilleder, som de indgår i. Historien om Cassiopeia og Andromeda, søuhyret, Perseus og Medusa, som hver aften udspiller sig over os her i vintertiden, ligesom beretningen om store bjørn og lille bjørn – og deres lange haler, ej at forglemme. Er du i tvivl om, hvor stjernebillederne findes? Så prøv at hente APP’en Stellarium, som giver dig gode hint til himmelrummets stjernebilleder.

Julestjernen til sidst

En god middag og et godt foredrag skulle som vanligt afsluttes med en kop kaffe, og her kom stjernerne igen i en god kage ved navn ”julestjerne” – den havde nu nok mere slæwer end stjernerne på himlen… Men man trænger nu til lidt sødt efter himmelrummets storhed er blevet én åbenbaret, for som Knud Erik Sørensen sagde det, så føler mig sig unægtelig meget lille, når man prøver at forstå hvor stort universet i virkeligheden er.

Mandemonopol med gule ærter

Nu holder mandemonopolet julepause indtil 3. februar, hvor vi ses igen i kirkehuset ved Hansted kirke kl. 18:30. Denne gang skal de gule ærter tilbage på menuen, og mon ikke formanden giver en snaps? Nu står det i avisen, så bliver det nok til virkelighed. Husk at melde jer til i god tid hos enten kordegn Merete, Carl Oluf eller præsten (se info på Hansted-kirke.dk eller kirkesiderne her i bladet), så er vi sikre på, at der er rigeligt med mad til alle. 

Lignende artikler

Søren Nordtorp Frost Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021