Julefest i sidste øjeblikTorsdag eftermiddag d. 10. december skete der to ting. Midtjylland blev som region underlagt strammere coronarestriktioner og samtidig afholdtes der pensionist-julefeststjeneste med børnekor i Hansted kirke.

Det går ikke altid som præsten prædiker, og præsten måtte også indse fra prædikestolen, at hans ord måske var blevet lidt irrelevante grundet den nye nedlukning. Heldigvis var børnekoret på pletten, så tjenesten fik liv og glæde trods den triste situation. Der findes ikke noget som et børnekor – og Lundum og Hansted kirkers børnekor er et af de rigtig gode – som kan sætte kulør på en gudstjeneste, og det var også tilfældet ved torsdagens julefesttjeneste.

Der var nu ikke så meget fest over det…

Selvom personale, kirkegængere og kor gjorde hvad de kunne for at højne stemningen, var det svært helt og se bort fra dagens mistrøstige nyheder. Det er svært ikke at lade sig påvirke, endsige skræmme, af de seneste smittetal, og vi står som civilsamfund igen overfor en samlet opgave: bring smitten ned!

Denne opgave indebærer at mindske kontakt, og det gælder for alle institutioner i samfundet – inklusive kirker. Derfor måtte gudstjenesten den 3. søndag i advent gennemføres uden koncerten med Horsens Musikskolen Strygeorkester. Sådan er vilkårene i denne tid, og det er der nu ikke så meget fest over.

Vi må se lyset

Endnu engang må vi som samfund prøve at se lyset, for det kommer jo snart tilbage til os. Gudstjenester er IKKE aflyst (endnu da), og kirkerne rundt omkring forbereder sig på en digital julefejring som alternativ til den traditionelle julegudstjeneste i kirken.

Således vil det også være muligt at se mange lokale kirker på skærmen derhjemme juleaftensdag i stedet for at søge til kirkernes analoge julefejringer.

Juleaftensdag bliver med garanti anderledes i år, og kirkerne gør deres bedste for at få plads til så mange som muligt samtidig med at alle restriktioner overholdes. Følg med på din lokale kirkens hjemmeside for at få de seneste opdateringer om, hvordan julen fejres hos dig.

Lyset kommer til verden med vintersolhvervet, og det fejres med gudstjenester juleaftensdag, hvor det lille Jesusbarn hyldes som menneskenes sande lys sendt fra Gud. Forhåbentlig kan dette lys bringe håb, glæde og tusinde farver ind i alle samfundets coronaskygger. Forhåbentlig kan det blive en god jul i år på trods. Julefesten i Hansted kirke den 10. december var i hvert fald et eksempel på, at selvom vi voksne har svært ved at få coronatankerne ud af hovedet, så kan børnene godt se udover det og bringe liv, glæde, sand julestemning og -lys ind i hjertet. 
 

Lignende artikler

Søren Nordtorp Frost Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023