Støttekoncert for Ukraine i KlosterkirkenPavel Fomenko som kommer fra Ukraine, sang landets nationalsang i Klosterkirken.

Der er masser af støtte til Ukraine i disse dage og torsdag var der støttekoncert i Klosterkirken i Horsens, hvor man havde sat et stort og flot musikprogram op.

Af Jørn Kildall, fotos Jens Jessen

Inden koncerten mødte avisens udsendte Hanne Henriksen som sognepræst i sognet, og vi fik en hurtig snak om situationen i Ukraine og om aftenens koncert.

- Vi har haft en klar forventning om, at der ville være mange i Horsens og omegn som ville være sammen om at støtte Ukraine og deres befolkning, indleder Hanne Henriksen.

Hanne Henriksen bemærker at vi netop er trådt ud af en pandemi hvor vi har skulle holde god afstand og nu er situationen næsten vendt på hovedet:

- Under pandemien skulle vi holde afstand og sidde hver for sig, nu hvor der er krig rykker vi alle tættere sammen i hele Verden. Vi er nødt til at gøre noget lokalt for vi er alle chokeret over der er startet en krig i Europa.

Aftenens koncert var samtidig en indsamling hvor man via Folkekirkens Nødhjælp samlede en masse penge ind som sendes til Ukraine.

Aftenens program indeholdt blandt andet et stort kor bestående af korsangere fra de tre midtbykirker og en gymnasieklasse som sang for gæsterne.

Komediehusets skuespillere tog mod gæsterne udenfor Klosterkirken og borgmester Peter Sørensen holdt en fin tale. 

Pavel Fomenko som kommer fra Ukraine, sang landets nationalsang i Klosterkirken, hvilket var meget rørende.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024