Tag et skridt mod en bedre hverdag



- Det er vigtigt, at vi som pårørende skaber åndehuller for os selv. Jo mere man lærer at håndtere sine tanker og stresssymptomer, jo nemmere bliver det også at være noget for den, der er syg, siger Kalle Jensen, som er deltager på kurset og hvis kone er ramt af sclerose.

Pårørende til alvorligt syge finder større overskud, livsmod og trøst i hverdagen på pårørendekursus.

Af Horsens kommune

-Det hjælper at komme her og tale med andre og vide, at jeg ikke er alene, fortæller Grete Juul Pedersen, der er pårørende til en alvorligt syg og hver torsdag går på pårørendekursus i SundBy i Horsens Kommune. Siden hun startede, har hun oplevet mere overskud i sin hverdag.

Lær at takle

Pårørendekonsulent i Horsens Kommune, Kirsten Kirk Ladefoged tilbyder - i samarbejde med to frivillige, uddannede instruktører, Gitte Jensen og Sandie Nørtoft - kurser for pårørende til voksne med alvorlig, langvarig og livsændrende sygdom.

- Kurset handler om at være pårørende og hvordan man håndtere den ensomhed og sorg, der er i at være i en rolle, hvor en nær pårørendes sygdom fylder meget. Der kan være oplevelser af skyld, skam, dårlig samvittighed og måske svigt fra omgivelserne, berøringsangst fra venner og familie, oplevelser, som man kan føle sig meget alene med. Kurset er et selvhjælpskursus, hvor man får konkrete værktøjer til, hvordan man kan passe på sig selv som pårørende og her møder man andre, der står i samme situation, fortæller Kirsten Kirk Ladefoged.

Deltagerne mødes en gang om ugen i en mindre gruppe mindre gruppe. Kurset er et 7-ugers forløb, der er opbygget efter 'Lær at tackle metoden' som er en anerkendt undervisningsmetode, der har vist overbevisende resultater for deltagerne.

- Det er vigtigt, at vi som pårørende skaber åndehuller for os selv. Jo mere man lærer at håndtere sine tanker og stresssymptomer, jo nemmere bliver det også at være noget for den, der er syg, siger Kalle Jensen, hvis kone er ramt af sclerose.

Informationsmøde

Den 25. november kl. 17.00-18.00 er der informationsmøde om kurset 'Lær at tackle din hverdag som pårørende' i Salen på Orions Hus, Fabrikvej 6 i Horsens.

-Alle interesserede velkomne til at komme forbi og høre, om kurset er noget for dem, eller nogen de kender, siger Kirsten Kirk Ladefoged.

Fakta om Lær at tackle din hverdag som pårørende

  • Kurset er for voksne pårørende til voksne syge med alvorlig, langvarig/kronisk og livsændrende sygdom.
  • Kursusforløb á 7 gange en gang ugentligt.
  • Hver kursusgang varer 2½ time.
  • Undervisningen foretages af 2 uddannede instruktører.
  • Der undervises i konkrete redskaber
  • Hjælp til selvhjælp.
  • Kurset er gratis.

Kurset udbydes i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning, og indholdet er udarbejdet på Stanford University.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021