Tid til eftertanke i LundumPalmesøndag var der ikke gudstjeneste i Lundum kirke, men alligevel slog man døren op for at vise kirken indvendig efter endt kalkning.

Af Jørn Kildall

Menighedsrådet havde sat det meste af søndagen til at man kunne komme og beundre det flotte arbejde og samtidig nyde en stille kirke, og måske sidde lidt for sig selv og reflektere over livet og tiden vi befinder os i.

Ved kirken traf undertegnede kirkeværge og sekretær i menighedsrådet Willy Suhr Rasmussen som afsatte tid til at give en hurtig rundvisning i Lundum kirke. Han var tydeligvis meget tilfreds med det arbejde som der er udført af håndværkerne og kirken fremstår også flot og meget indbydende.

Kirkens loft er blevet kalket blå og man får fornemmelsen af, at træde ind i en Italiensk kirke. Willy Suhr Rasmussen fortalte om en flot lyseffekt man kan opleve i kirken når solen skinner ind ad vinduerne. Hvis man står ude i kirkerummet og kigger mod alteret, kan man opleve at lyset som rammer det røde tæppe ved alteret reflekterer sollyset og kaster et lyserødt skær på væggene. Samtidig vil farven i kirken skib reflektere den blå farve fra loftet – man har et køligt og varmt lys på samme tid i kirken.

I løbet af dagen var der flere nysgerrige forbi for at nyde det nykalkede kirkerum. Kirken har åbent for gudstjenester Langfredag og Palmesøndag. Man kan holde sig informeret om gudstjenester på kirkesiderne her i avisen og på hjemmesiden.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023