Turen går til: Sov under åben himmelShelterplads ved Lundum Skov

Tag en overnatning under åben himmel i et af de mange shelters, der ligger spredt rundt i landskabet. Så grib soveposen og drag ud i naturen omkring Horsens. Her nævnes fire muligheder.

Sheltere ved Egebjerg Sø

I et skovområde ved Egebjerg Sø ca. 7 km nord for Horsens ligger denne shelterplads med 3 sheltere og 1 bålsted. I det naturskønne område omkring Egebjerg Sø og Hansted Skov finder du flere afmærkede vandreruter, og der er kort vej til faciliteter - ca. 270 m til P-plads med toilet, vandpost og affaldsstativer.

Pladsen er kommunal og åben for alle, men shelterne skal bookes på forhånd på www.horsens.dk. Det er gratis at benytte shelterne.
Pladsen er egnet for grupper op til 18 personer.

Shelterne ligger tæt på spejderhytten Kulla, som har adressen Skovvej 44.

Brigsted Shelter- og Naturlejrplads

Brigsted shelter- og naturlejerplads er en ca. 1000 kvadratmeter stor græsdækket plads ud til Horsens Fjord, ved vadestedet over til naturreservatet Vorsø.

Pladsen ligger i en gammel æbleplantage ca. 60 m fra vandet, så der er godt læ - dog kan der forekomme havgus.

På pladsen ligger et shelter med plads til op til 5 personer. Her er desuden bålplads (brænde er tilgængeligt på pladsen), borde, bænke og toilet og vandpost. Bemærk dog, at vandposten er lukket fra 1. oktober til 1. april.

Det er gratis at overnatte her, men det er ikke muligt at reservere pladsen.

Pladsen ligger ca. 1,6 km fra den nationale cykelrute nr.5, hvor den forlader Søvind i retning mod Århus. Fra Landevej 451 drejes ad Sandbjergvej mod syd ca. 500 m til krydset Sandbjergvej/Glibingvej/Vorsøvej. Vorsøvej følges ca. 1,6 km til parkeringspladsen.

Shelterplads ved Lundum

Vil du gerne overnatte i det fri, så er shelterpladsen ved Lundum en oplagt mulighed. På pladsen er der tre shelters, drikkevand, bålsted, brænde samt bom til at tøjre heste ved. Her er også et primitivt toilet til rådighed.

Fordi Lundums shelterplads er omgivet af volde mod syd og øst, ligger den godt i læ for vinden. Har du lyst, må du gerne have din hund med, hvis den er i snor.

Shelterpladsen er anlagt som overnatningsmulighed for vandrere og cyklister på Bryrupbanestien, der løber forbi 1 meter over pladsens niveau. Pladsen er forbeholdt brugere af Bryrupbanestien og kan derfor ikke reserveres. Den er egnet for gangbesværede og barnevogne.

Teltplads ved Brædstrup

Vest for Brædstrup by, ved naturstien Horsens-Silkeborg, ligger der en teltplads med 3 shelters. Naturstien er en kombineret cykel-, vandre- og ridesti og for at imødekomme de gæster, der kommer til pladsen på hesteryg, er der en hestefold ved pladsen. Har du din hest med, skal du selv medbringe foder.

På teltpladsen er der et el-stik, der kan bruges til at oplade en el-kørestol. Bemærk: opladning foregår via solceller, så i gråvejr er forsyningen ikke helt pålidelig.

Pladsen er ejet af Naturstyrelsen og det er gratis at overnatte. Det er dog ikke muligt at reservere pladsen. Adressen er Grædstrupvej 5, 8740 Brædstrup.

Kilde: www.visithorsens.dk

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023