Træf jeres egne beslutninger og vov livetFoto: Learnmark Horsens

Learnmark Gymnasium HHX & HTX slog fredag den 24. juni 2022 rekord i antal studenter, da den traditionsrige dimission blev afholdt i Forum Horsens med omkring 1.200 deltagere. I alt fik 310 studenter overrakt deres eksamensbevis – 108 HTX-studenter og 202 HHX-studenter.

Af Learnmark Horsens

”Det vigtige i tilværelsen er at turde tage beslutninger, så vil man opdage, at tilværelsen former sig efter ens valg på næsten magisk vis. Det vigtige er ikke alt det, I kan få, men det I tør at vælge til – og fra. I skal først og fremmest træffe jeres egne, selvstændige beslutninger. I skal vove livet, rejse ud for at komme hjem igen, gøre det, der er meningsfuldt for jer, og så skal I række ud til hinanden.”

Det var det klare budskab til studenterne fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX, da Lene Tanggaard, rektor på Designskolen i Kolding, holdt dimissionstale til dem.

Mist ikke modet – bask med livet

Dimissionen blev holdt i Forum Horsens, hvor 310 studenterhuer lyste op på de første stolerækker. I alt deltog 1.200 forældre, venner, familie, undervisere og ledelse i dimissionen for at markere kulminationen på 3 års gymnasietid.

Forude venter mange fester og derefter spredes studenterne for alle vinde. Nogle skal ud at rejse, nogle flytter til en anden by for at studere, mens andre starter i fuldtidsjob. Lene Tanggaard gav dem et velment råd til at møde fremtiden på.

”Jeg håber, at I aldrig mister modet, men at I tør baske med livet, også når det kommer til at gøre lidt nas.”

Studenternes tale til kammeraterne

Fra talerstolen holdt to nybagte studenter tale til deres kammerater. Det var HTX-student Josephine Ege Andersen og HHX-student Julie Malou Winther Andersen. Her talte de om fællesskab, og det, der binder eleverne sammen på Learnmark Gymnasium HHX & HTX på trods af forskelligheder.

Foto: Learnmark Horsens

Pede B freestylede til topkarakter

Det musikalske indslag til dimissionen var Pede B, som med egne ord ikke havde forberedt sig til dagens ’eksamen’. Han leverede i stedet en freestylede med udgangspunkt i stikord fra studenterne og dagens taler, og den var efter reaktionerne i salen og længden på klapsalverne mere end bestået.

Tanker fra rektor, der væltede på rulleskøjter

Rektor Sune Agger indledte sin tale til studenterne med at fortælle om et større styrt, han for nylig var ude for, da han blev lettere overmodig på rulleskøjter. Den episode dannede rammen for hans tale, der handlede om, hvor nemt det er at blive slået ud af kurs, og at der nogle gange ikke skal ret meget til, før man eller noget, der er større end en selv, bliver slået ud af kurs. Her nævnte han blandt andet coranaepidemien, stormen på den amerikanske kongres, Talebans overtagelse af Afghanistan og krigen i Ukraine.

”Jeg synes nok, man kan tale om, at I har oplevet at stå på rulleskøjter og blive slået i asfalten. Fra mine samtaler med jer, ved jeg, at det har gjort indtryk på jer, at demokrati og fred ikke bare er noget, man kan tage for givet. Men I har i den grad stadig livsmodet – I er selvstændige, handlekraftige, opfindsomme og innovative, og I er en generation, der har oplevet, at man ikke kan tage tingene for givet. I har i sjælden grad fortjent jeres studenterhue – stort tillykke med jeres studentereksamen,” afsluttede rektoren.

Legater og hædersbeviser

Traditionen tro blev der uddelt legater og priser til årets studenter på Learnmark Gymnasium HHX og HTX. Modtagerne sommeren 2022 er:

  • HHX-student William Plesner Pagh, Sydbank Fondens rejselegat på 10.000 kr.
  • Det blev overrakt af Flemming Hansen, privatdirektør i Sydbank
  • Valentyna Krentsil, HHX Fighterlegatet på 2.000 kr.
  • Karoline Baasch Voetmann, HTX Fighterlegatet på 2.000 kr.
  • Julie Malou Winther Andersen, HHX-legatet på 2.000 kr.
  • Christian Dahl, HTX-legatet på 2.000 kr.

Derudover modtog en elev hver klasse en udmærkelsespris for enten at være en særlig god kammerat. Prisen blev fulgt af et gavekort på 400 kr.

Foto: Learnmark Horsens

Learnmark Horsens

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022