Tusindvis af frivillige samles for at støtte kræftsagen på søndag(Pressefoto)

På søndag vil indsamlere over hele landet tage på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Denne nationale indsats er drevet af tusindvis af frivillige og har til formål at støtte forskning, forebyggelse og patientstøtte. For dem, der ikke er hjemme, kan der doneres via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort og digitale indsamlinger.

Af Jørn Kildall

Denne varme artikel vil sætte fokus på den indsats, som de mange frivillige yder for at samle ind til kræftsagen. Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, udtrykker sin dybe taknemmelighed for de frivilliges arbejde og understreger, at indsatsen skaber håb og redder liv. Hun ser frem til at gå fra dør til dør og opleve befolkningens opbakning.

I 2022 lykkedes det de engagerede indsamlere at samle næsten 33 mio. kr. ind, med et gennemsnit på 1.600 kr. pr. bøtte. Nordea vil samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og holde ekstraordinært åbent for at hjælpe med håndtering af de indsamlede kontanter. Mads Skovlund, direktør for privatkunder i Nordea, håber, at partnerskabet vil gøre indsamlernes vigtige arbejde lettere og sikrere.

Pengene fra indsamlingen går til gratis rådgivning og støtte til mennesker ramt af kræft og deres pårørende, samt forskning og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse er dybt afhængig af private donationer, da kun 3% af deres indtægter stammer fra det offentlige.

Der er mange måder at støtte landsindsamlingen på, både fysisk og digitalt. SMS, MobilePay, bankoverførsel, girokort og digitale indsamlinger er alle muligheder for at bidrage til denne vigtige sag og hjælpe med at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Støt som du vil

Der er rigtig god opbakning til landsindsamlingen i hele landet, og langt de fleste steder bliver der samlet ind fysisk enten ved husstands- eller gadeindsamlinger. Hvis du ikke er hjemme, eller foretrækker at donere digitalt, er der masser af muligheder for at støtte alligevel.

Du kan blandt andet støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Du kan også støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort eller det girokort, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme.

Endelig er det igen i år muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk. Og du stadigvæk nå at melde dig som indsamler på tlf. 35 25 75 04 eller www.indsamling.dk.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023