16 nye parcelhuse om dagen de sidste ti årHåndværkerne har travlt og det sidste årti er der opført knap 10 mio. nye beboelige kvadratmeter på landets villaveje.

Siden 2011 er det samlede boligareal for parcelhuse steget med 6 pct., hvilket svarer til, at der er blevet bygget 16 nye parcelhuse om dagen de sidste ti år.

Af Nybolig

Hvis landets håndværkere er trætte, er det ikke så underligt, for siden 2011 og til i dag er der kommet godt 66.000 nye parcelhuse til, eller knap 10 mio. nye beboelige kvadratmeter på landets villaveje. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget på baggrund af de tal fra Danmarks Statistik.

Til grund for beregningen tages der udgangspunkt i parcelhus på 150 kvadratmeter.

Ifølge Nybolig er udviklingen et resultat af, at vi siden Finanskrisen har oplevet en markant økonomisk fremgang med lave renter og høj beskæftigelse.

-De sidste par år er der for alvor kommet gang i byggeaktiviteten, og ikke overraskende efterspørges der i dag mere plads i boligen til den moderne familie end for blot en generation siden, derfor ser vi også, at de nye boliger bliver stadig større, siger kommunikationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Også muligheden for at bygge mere bæredygtigt spiller ind for ønsket om større boliger.

-I dag kan vi bygge langt mere klimavenligt, og på den måde kan man opvarme flere kvadratmeter langt billigere og grønnere, end vi kunne for blot ti år siden med fx solceller, varmepumper og generelt mere effektive opvarmningssystemer, siger Thomas Hovgaard.

Det er ikke kun, fordi danskerne ønsker mere plads, at boligarealet er steget over en tiårig periode. Antallet af danskere er samtidig steget med 4 pct.

-Vi er blevet flere, men vi har også et ønske om mere plads i vores boliger. Ændrede familiestrukturer med fx sammenbragte familier, hvor børn bor på skift hos deres respektive forældre, fordrer mere plads, og interessen for familiens anden bolig, sommerhuset, er også steget, hvilket vi især ser lige nu, hvor sommerhuse er i meget høj kurs, siger Thomas Hovgaard.
 

Nybolig

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021