23. december kan blive en trafikal joker i julenIfølge Vejdirektoratets erfaringer fordeler udrejsetrafikken sig jævnt over flere dage. Vi forventer ikke større forsinkelser på vejene op til juleaften. Dog skal man være opmærksom på lillejuleaften – og som altid 2. juledag.

Af Vejdirektoratet

Julen står for døren, og når danskerne pakker bilen og kører gennem landet, betyder det traditionen tro periodevis tæt trafik.

I år falder juleaften på en fredag og helligdagene ligger i weekenden. Hvis man planlægger at rejse lillejuleaftensdag, kan der være risiko for tæt trafik og kødannelser. Trafikken vil især bevæge sig fra Hovedstaden, over Fyn og Sjællands Odde, mod Jylland.

Vi vil derfor anbefale, at man så vidt muligt undlader at køre i tidsrummet 11:00-14:00, hvor risikoen for forsinkelser er størst.

2. juledag er erfaringsmæssigt julens største rejsedag med meget hjemrejsetrafik. Vi regner med trængsel på vejene og dermed stor risiko for kødannelse og forsinkelser. Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet i begge retninger mellem Jylland og Hovedstaden, via Fyn og Sjællands Odde.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt undlader at køre mellem kl. 10:00 og 14:00.

Trafiksituationen kan hurtigt ændre sig over julen

Både trafiksituationen og vejret kan skifte pludseligt i juletiden. Der kan opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, sne og frost eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på www.trafikinfo.dk.

Gode råd til turen

  • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på Trafikinfo.dk. 
  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten
  • Kør efter forholdene og hold god afstand til de forankørende.
  • Hav tæpper, noget at drikke og evt. en skovl med i bilen.
  • Lyt til P4 Trafik under din tur

Lignende artikler

Vejdirektoratet

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023