250.000 Røde Kors-kroner til hjælpearbejde



Rent drikkevand er en mangelvare mange steder i verden, og derfor er etablering og drift af vandstationer et af fokusområderne i hjælpeprojekterne i Malawi. Her er det Horsens Nord-formanden, Gudrun Andreasen, der afprøver en vandstation under studiebesøget i Malawi i efteråret 2023.

Den lokale Røde Kors-afdeling, Horsens Nord, har igen sendt penge af sted til hjælpearbejde ude i verden.

Af Røde Kors

Der er sendt 100.000 kr. til venskabsprojektet i Malawi, og samme beløb er sendt til projektet i Kenya. Derudover har Horsens Nord-afdelingen støttet sundhedsklinikkerne i Danmark med yderligere 50.000 kr., så arbejdet i klinikkerne i København, Aarhus og Odense har modtaget i alt 100.000 lokale kroner i 2023.

Kan sende flere penge end tidligere år

Pengene er tjent i de tre genbrugsbutikker, som afdelingen driver i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, og alle tre butikker har i 2023 præsteret flotte omsætningsstigninger, hvilket giver mulighed for at sende flere penge end tidligere år til forskellige hjælpeprojekter rundt i verden.

De frivillige gør forskellen

”Det er en stor tilfredsstillelse for ikke mindst de frivillige i butikkerne at vide, at deres store arbejdsindsats til hverdag krones med pæne overskud. En del af overskuddet bruges til at drive sociale aktiviteter i vores område. Det er besøgstjeneste, pårørendestøtte, familienetværk, ferielejre – og på denne årstid: julehjælp, men der er altså også luft til at kunne støtte det store arbejde, Røde Kors udfører rundt i verden, hvor bl.a. rent vand og undervisning ikke er selvfølgeligheder, siger Gudrun Andreasen, formand for Røde Kors Horsens Nord.
 

Lignende artikler

Røde Kors

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024