50 år med KFUM-spejderne i Egebjerg: Fra regnvejr til festfyrværkeri(Foto: Arendina Post de Jong)

Regnvejrets udfordring blev mødt med glæde, snittede smøreknive og et hav af spejderaktiviteter ved jubilæumsfesten i Spejderhuset Kvisten.

Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong

Selvom dagen startede under en grå himmel med regndråber, kunne intet drukne de entusiastiske spejderes humør. Med regntøjet tætsiddende trådte de stolt ud i den store græsplæne ved indkøbscentret, hvor hver en dråbe fra himlen blev mødt med smil og latter. De yngste spejdere, ubekymrede og ivrige, fordybede sig i at snitte smøreknive og skabe smuk naturpynt.

Midt i Egebjergs hjerte

Ved Skanderborgvej blev det tydeligt for alle, hvor stærk spejderånden i Egebjerg er. Med telte, bivuakker og nyslåede spiseborde, stod KFUM-spejderne som et stolt monument over et halvt århundredes dedikation og fællesskab.

Spejderminder gennem tiden

Der blev åbnet op for en verden af minder, som publikum kunne dykke ned i. Udstillingen var en rejse gennem tiden, hvor spejderminder fra de sidste 50 år blev genoplivet. Fra gamle uniformer til billeder af tidligere lejrbål, fik gæsterne en dyb fornemmelse af spejderlivets sjæl og essens.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Solen skinner i Spejderhuset Kvistens have

Som dagen skred frem, blev de mørke skyer skubbet til side, og solen skinnede ned på spejderhusets have. En jubilæumsreception blev holdt med hjertevarme taler, fællessang og et overdådigt kaffe- og kagebord. Her mødtes spejdere, ledere og forældre i en fejring af KFUM-spejderne i Egebjergs rige tradition og arv.

Natten hører spejderne til

Aftenens festivitas fortsatte med høj energi, hvor jubilæets glæde og spejderåndens varme lys brændte klart. Mellem danse, sange og anekdoter blev båndene mellem generationer styrket, og alle blev mindet om den dyrebare arv og betydningen af fællesskab.
Efter 50 år er KFUM-spejderne i Egebjerg mere levende end nogensinde. Dette jubilæum blev ikke kun en fejring af fortiden, men også en påmindelse om den lysende fremtid, der venter.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024