Ambitiøs klimaplan for hele Horsens Kommune er nu vedtagetBørn har mulighed for at møde klimamonsteret på fredag den 30. september på Søndergade i Horsens.

Tirsdag aften vedtog Byrådet den mest ambitiøse klimaplan til dato, og skruer for alvor op for klimaindsatsen i kommunen. Nu er det tid til handling.

Klimaplan 2022-2026 er navnet på den første version af Horsens Kommunes længerevarende plan for klimaneutralitet og klimatilpasning, og den blev i aftes vedtaget i et enigt byråd. Planens mål er at arbejde for klimaneutralitet allerede i 2030, og den lever op til Parisaftalen. Derudover er det også et mål for planen at være robuste overfor klimaforandringer. 

- Det glæder mig, at vi nu har et godt, fælles grundlag for, hvordan vi når vores mål om at blive klimaneutrale inden 2030, fortæller borgmester Peter Sørensen.

- Det kommer til at kræve en stor indsats af os alle, men allerede i begyndelsen af Klimaplanens udformning er der blevet samarbejdet med borgere, virksomheder, foreninger og uddannelser for at sikre stærk sammenhængs- og samarbejdskraft. Det tror jeg kommer til at gavne os på den lange bane, for det er sådan, vi sikrer, at vi når vores mål, siger borgmester Peter Sørensen.

Den samme glæde er også at spore hos formanden for Bæredygtigheds-, Natur- og Klimaudvalget, Rikke Christensen.

- Når vi i byrådet er enige om at vedtage en plan som Klimaplanen, gør det mig glad og motiveret på vores kommunes vegne, for nu er det tid til, at der kommer handling bag alle ordene.

Hun tilføjer:

- Og med den seneste tids fokus på energi og de skyhøje priser på benzin og diesel, understreger det også, at et fokus på at blive klimaneutrale ikke kun er for miljøets skyld, men for hele samfundets skyld, siger Rikke Christensen.

Planens vedtagelse bliver markeret på Søndergade de næste dage

Vedtagelsen af Klimaplanen vil blive markeret med udstillinger og events, så der bliver skabt opmærksomhed omkring planen hos borgere.

Det starter allerede i morgen, torsdag den 29. september fra kl. 15-17, og indtil fredag den 30. september også fra kl. 15-17. Her vil man kunne snakke med en klimamedarbejder fra kommunen og er man skarp på klimaet kan man måske vinde en præmie i klimaquizzen. Om fredagen vil børn kunne få taget billeder med klimamonsteret, som gennem underholdning og spil formidler om klimaet på en sjov måde. Man kan møde formanden for Ungerådet, som vil gå og udfordre folk til at tage en klimachallenge ved at kaste med en terning.

Over de næste mange uger vil der også være en udstilling på Søndergade med planens indsatser, og her kan man finde forslag til, hvad man som borger selv kan gøre for at blive mere klimavenlig. 

På bibliotekerne er der ligeledes udstillinger, hvor man kan lære mere om Klimaplanen og få tips til sin hverdag, samt finde relevante bøger om klimaet.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024