The Beast på vandet: Johan Søe – kæmpe sejlsportstalent(Foto: Arendina Post de Jong)

En ung fyr med et ubændigt mod, konstant på jagt efter nye udfordringer. Johan Søe, The Beast på vandet, er 2022's danske sejlsportstalent, og han er klar til at erobre verden.

Tekst og fotos Arendina Post de Jong

Svage sommerdage i 2015 ved Husodde Strand, en knægt ved navn Johan Søe lærte at sejle. I dag, kun 8 år senere, er Johan verdens- og europamester i slalom og europamester i Windsurf IQ-foil - en af de olympiske discipliner. Og med hans nuværende fremgang kan han være Danmarks store håb til OL i Paris i 2024.

I sidste uge stod jeg igen ved Husodde Strand og overværede Johan i aktion. På vandet er han et fuldstændig powerhouse, en vild skikkelse under det sorte sejl mærket DEN 37, der rider på bølgerne med en ufattelig fart. Hans røde board ser ud som en raket, der skyder gennem det skummende vand.

Billedet af en champion

Da jeg ankom, så jeg hans varevogn - beklædt med hans navn og billeder af hans surfboards. Jeg har fulgt Johan på sociale medier og set hans mange triumfer, men at se ham på Horsens Fjord var noget helt særligt. Jeg fangede ham i aktion med mit kamera - en ægte mester på sit område.

Et Beast på vandet, en gentleman på land

Da Johan tog en velfortjent pause, tog vi os tid til at tale sammen. På vandet er han 'The Beast', men på land er Johan en flink og venlig fyr. Han er i fuld gang med at træne op til den kommende storturnering i Fuerte Ventura senere denne måned. Over at have vundet Dansk Sejlunions Talentpris 2022, udstrålede han ren glæde og stolthed.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Fremtiden ser lys ud for The Beast

For Johan har det seneste år været fyldt med succeser, gode resultater og fantastiske oplevelser. Han ser frem til 2023, hvor han planlægger at dedikere sin fulde tid og energi til sin sport. Hans ultimative mål er de Olympiske Lege i 2024 - en præstation, der ikke er uden for hans rækkevidde, givet hans nuværende fremgang.

Med den vilje og styrke Johan har vist, er jeg ikke i tvivl: Han vil nå langt. Held og lykke, Johan - vi hepper alle på dig!
 

Arendina Post de Jong

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024