Cykelfærgen sætter kurs mod weekendsejladsCykelfærgen mellem Alrø og Snaptun gør klar til igen at sejle cyklister og gående over Horsens Fjord. Med genåbningen af øernes kultur- og erhvervsliv venter der gæsterne masser af aktivitet og oplevelser.

Fra lørdag d. 1. maj kan man igen komme med cykelfærgen Lille Hjarnø, der sejler mellem Snaptun og Alrø med et lille øhop til Hjarnø i Horsens Fjord.

Med færgen er det muligt for cyklister og vandrere at komme hele vejen rundt om Horsens Fjord (ca. 52 km) for at udforske området, der gemmer på en masse spændende kultur-, natur- og smagsoplevelser. Man kan også parkere sin bil på enten Alrø eller Snaptun Havn og blot sejle med cykelfærgen for oplevelsens skyld.

Direktør for Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, glæder sig over timingen for cykelfærgens sæsonstart, der falder sammen med forårets store genåbning: 

"Med cykelfærgen kan hele familien komme på en coronavenlig udflugt rundt om fjorden. Men hvad enten man vil cykle eller vandre rundt om Horsens Fjord eller blot opleve idyllen på Alrø og Hjarnø, så skal man jo have lidt til depoterne undervejs. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at spisestederne nu har åbent igen - det er godt for både turisterne og erhvervet." 

Må igen sejle med fuld kapacitet 

På grund af corona måtte cykelfærgen sidste år kun sejle med et begrænset antal passagerer. Denne sæson er det igen tilladt at benytte færgens fulde kapacitet, med plads til 12 personer og 12 cykler. Der skal stadig bæres mundbind på overfarten, da Lille Hjarnø er pålagt samme restriktioner som andre offentlige transportmidler. Derfor er cykelfærgen også undtaget kravet om fremvisning af coronapas.

Skulle der ske ændringer i det tilladte passagertal, vil det løbende blive meldt ud på kystlandet.dk - cykelfærgens hjemmeside, hvor man også kan købe billetter til færgen.

Hvis der er plads på færgen, kan der købes billet på stedet, men det anbefales at booke på forhånd - især hvis man skal tur/retur.

Mellem Alrø og Hjarnø sejles med person- og cykelfærgen Lille Hjarnø, mens strækningen mellem Hjarnø og Snaptun foregår med Hjarnøfærgen. Billetten til cykelfærgen gælder også Hjarnøfærgen - en ekstra ø for samme pris.

Man kan kombinere færgerne på forskellige måder. Det er altså også muligt at begynde dagen på Hjarnø og herfra tage færgen videre til enten Alrø eller Snaptun.

Bliv inspireret til turen rundt om Horsens Fjord og find yderligere information på kystlandet.dk.

Sejlperioder og -tider

 • I perioden 1. maj til 20. juni sejler færgen i weekender
 • I perioden 26. juni til 8. august sejler færgen alle ugens dage
 • I perioden 1. august til 26. september sejler færgen i weekenden

Afgang fra Snaptun Havn, Snaptun Strandvej, 7130 Juelsminde

 • Kl. 12.00 via Hjarnø kl. 12.30
 • Kl. 15.00 via Hjarnø kl. 15.30

Afgang fra Alrøs sydspids, Alrøvej, 8300 Odder

 • Kl. 13.00 via Hjarnø kl. 13.30 (13.50 i hverdagene)
 • Kl. 16.00 via Hjarnø kl. 16.30

Priser

 • 26. juni til 8. august er prisen 75 kr. pr. person inkl. cykel
 • Fra 1. maj til 20. juni og fra 14. august til 26. september er prisen 50 kr. pr. person inkl. cykel
 • Børn under 3 år er gratis

Fakta om cykelfærgen

 • Læs mere og book billetter på www.kystlandet.dk
 • Cykelfærgen er delvist overdækket
 • Forudbestilling er ikke påkrævet, men af pladshensyn kan det være en fordel.
 • Destination Kystlandet arrangerer sejladsen med cykelfærgen.
Destination Kystlandet

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024