Loppemarked rejser midler til Horsens RoklubLørdag i uge 13 afholdt Horsens Roklub loppemarked på Langelinie og der var mange kunder som kom og købte. Her mødte avisen klubbens kasserer Niels Kristian Skou.

Tekst Jørn Kildall, fotos Jens Jessen

Horsens Roklub er for alle, og der er 103 medlemmer men gennemsnitsalderen er 62 år, og det er et problem man kender i klubben. Et at klubbens medlemmer fylder 90 år i maj måned og er meget aktiv i klubben. Der er ikke mange helt unge i klubben og et problem man kender til i hele landet.

Niels Kristian Skou begyndte med at ro i en sen alder men det betyder ikke så meget fortæller han:

- Her i klubben betyder det ikke så meget med alderen, jeg er 66 år og begyndte for otte siden. Jeg er en af de nye og her betyder alder ikke noget.

Om sommeren tager man på længere udflugter og en turene var i den norske skærgård i området ved Oslo. Her var man ude i 11 dage og det var ikke altid der lige var en campingplads i nærheden, så måtte man slå telt op i naturen.

Horsens Roklub har ikke afholdt loppemarked i flere år og med coronaen blev der sat en stopper for aktiviteten. Der er brug for penge i klubben, blandt andet til indkøb af de dyre både og Niels Kristian Skou forklarer:

- En både som den der står herhenne, med plads til fire personer. Den købte vi for nogle få år siden og den gav vi 240.000 kr. for. Vi er i gang med at samle penge til en ny både, hvor der er plads til tre personer. Hvis det skal være en træbåd, så koster den 180.00 kroner.

Klubben kan ikke selv rejse alle midlerne til indkøb og søger fonde, som er villige til at støtte dem i deres indkøb.

- Vi får intet fra fondene hvis vi ikke selv har nogle midler, derfor dette loppemarked. Ved Bygholm Sø har vi en af vores ældste både som er fra 1939 som vi stadig ror i og der er også en fra 1949, slutter Hans Kristian Skou af.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024