Bibliotekerne genåbner som moderne mødestederHorsens Kommunes biblioteker har brugt Corona-nedlukningen til at forny og forskønne sine filialer, så de i endnu højere grad fremstår som indbydende samlingssteder for fællesskab og familier i lokalsamfundene.

Mens Horsens Kommunes biblioteker har været lukket ned, er tiden blevet brugt på at forskønne og modernisere filialerne i Brædstrup, Gedved, Hovedgård, Østbirk, Søvind og Endelave.

- Vores mål er at gøre Horsens Kommunes biblioteker til urbane forsamlingshuse. Det urbane forsamlingshus er kendetegnet ved, at det summer af fællesskab, mødeaktiviteter, virketrang og arrangementer i hele kommunen. Man kan sige, at biblioteket skaber rammerne om uformelle samtaler, møder og samvær", fortæller Claus Hagstrøm, biblioteksleder for Horsens Kommunes Biblioteker.

Forsidebibliotek i Søvind

Den mest synlige forandring har fundet sted på Søvind Bibliotek, hvor personalet har skabt et såkaldt 'forsidebibliotek', hvor bøgerne præsenteres med forsiden ud:

- Det siges, at man ikke skal dømme en bog på dens forside, men forsider er nu engang mere inspirerende end bogrygge. Derfor tester vi idéen med et forsidebibliotek på vores filial i Søvind. Håbet er, at vi gør det til en endnu mere inspirerende oplevelse at gå på biblioteket, fortæller Claus Hagstrøm.

Derudover er der prioriteret mere plads til børnene med mulighed for at spise medbragte madpakker. Endelig er voksenafdelingen blevet opdateret med læsepladser og en sofa, hvor borgerne kan mødes over strikketøj eller brætspil.

Mulighed for at booke møderum

Som noget nyt er der nu også mulighed for at booke et møderum på Hovedgård Bibliotek. Her kan byens borgere samles til møder, læsekredse eller opgaveskrivning.

Muligheden for at booke et møderum og endda en multisal findes også i Brædstrup, ligesom der stadig er masser af studie- og møderum samt en sal, der kan bookes på hovedbiblioteket.

Fortsat krav om coronapas

 

Er du ivrig efter at komme afsted og tjekke dit lokale bibliotek ud, skal du stadig være opmærksom på en række restriktioner:

  • •    Du skal fremvise gyldigt coronapas for at opholde dig på biblioteket og gøre brug af services som kopi, print og studierum.
  • •    Du skal stadig bruge mundbind, holde afstand og spritte grundigt af.
  • •    Bibliotekerne er derfor kun åbne i den betjente åbningstid.
  • •    Du kan aflevere og hente reserverede materialer - også uden coronapas.
     

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022